ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε Α.Τ.Μ. Τραπεζών

exarthrothike-egklimatiki-omada-poy-diepratte-diarrixeis-se-a-t-m-trapezon-2168085

Εξαρθρώθηκε, από την Ασφάλεια Αττικής εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από Α.Τ.Μ. με τη μέθοδο «PLOFKRAAK».

Οι δράστες, δύο Έλληνες ηλικίας 32 και 22 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Περιστέρι και τη Σαλαμίνα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, κατασκευής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία, εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τη Νομοθεσία περί εκρηκτικών υλών καθώς και περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον τους τελευταίους δύο  μήνες ενώθηκαν με σκοπό να διαπράξουν διαρρήξεις μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.)  με τη μέθοδο «PLOFKRAAK», δηλαδή ανατινάζοντας και καταστρέφοντας το Α.Τ.Μ., με τη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και μιγμάτων εύφλεκτων αερίων. Για το λόγο αυτό προέβησαν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αφού πρώτα προμηθεύτηκαν φιάλες οξυγόνου, κενές φιάλες ποτών, βενζίνη και στουπιά. Μάλιστα στις οικίες τους βρέθηκαν τα υλικά που χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή των εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς και διάφορα όπλα.

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί επανειλημμένα για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, εκβίαση, πλαστογραφία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων και σε αμφότερους έχουν επιβληθεί  περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.