Πού χρειάζονται αλυσίδες – Μικρές κυκλοφοριακές δυσκολίες στη Θεσσαλία

Πού χρειάζονται αλυσίδες – Μικρές κυκλοφοριακές δυσκολίες στη Θεσσαλία

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρές κυκλοφοριακές δυσκολίες προκάλεσε η χιονόπτωση νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο χιονιάς έφτασε μέχρι και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου παραμένει κλειστός, ενώ με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο Δερβένι (Εγνατία οδός) και στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, κυρίως λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και τσουχτερό κρύο.

Χιόνια έπεσαν και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο ορεινό οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στα εξής σημεία του οδικού δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού (μέσω Αρναίας) από το 65ο χιλιόμετρο έως το 95ο χιλιόμετρο, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη, στην Επαρχιακή οδό Νεοχώριου / Βαρβάρας / Ολυμπιάδας, στην Επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου / Μεγάλης Παναγιάς, στην Επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης Πολυγύρου, στην Επαρχιακή οδό Παλαιοκάστρου / Ταξιάρχη και εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ταξιάρχη και Παλαιοκάστρου.

Στις Σέρρες, χρειάζονται αλυσίδες στην Εθνική Οδό Σερρών / Δράμας από το 21ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο, στην Εθνική οδό Δράμας / Αμφίπολης από το 45ο χιλιόμετρο έως το 52ο χιλιόμετρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στην Ημαθία χρειάζονται αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από το 22ο χιλιόμετρο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).

Στην Πέλλα, το ίδιο ισχύει  στην Επαρχιακή Οδό 'Αρνισσας / Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ, από το 15ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ και στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς / Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.

Τέλος, στο Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται  στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Κιλκίς, από το 23ο χιλιόμετρο έως το 26ο χιλιόμετρο.

Κυκλοφοριακές δυσκολίες στη Θεσσαλία

Μικρές δυσκολίες στην κυκλοφορία λόγω του χιονιού, αλλά και του παγετού παρατηρούνται σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία.

Οι οδηγοί που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στο νομό Καρδίτσας στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας-Άρτας, από 30ό έως 52ο χλμ., θέση «Τύμπανος», στην Επ. Ο. Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 3ο έως το 25ο χλμ., στην Επ. Ο. Μουζακίου-Λίμνη Πλαστήρα, από το 3ο έως το 13ο χλμ. και στην Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας -Καρπενησίου, από το 46ο έως το 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».

Στο Ν. Τρικάλων: Στην Επ. Ο. Πύλης-Μεσοχώρας, από 22ο χλμ. (Ισιώματα) έως το 55ο χλμ. (Μεσοχώρα) και στην Επ. Ο. Καλαμπάκας-Ασπροποτάμου, από το 30ό έως το 48ο χλμ.

Στην επαρχιακή οδό Χανίων-Κισσού Μαγνησίας, δ/ση του Χ/Κ «Αγριόλευκες»-διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου-Ζαγοράς, (Κάτω Κλάδος) από αύριο 1/1/2017 θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων για λόγους ασφαλείας, καθώς στο σημείο συνήθως πιάνει χιόνι και πάγος.

 «Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα από το χιόνι στο νομό Λάρισας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Λάρισας, Δημήτρης Παπαδημόπουλος, καθώς δεν σημειώθηκε αξιόλογη χιονόπτωση το τελευταίο 24ωρο.

Πιο έντονα ήταν τα φαινόμενα στην περιοχή της Σπηλιάς στον Κίσσαβο όπου προχθές σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση. Ο δρόμος πάντως είναι ανοικτός μέχρι το καταφύγιο στον Κίσσαβο για τους επισκέπτες που επιθυμούν να «αποδράσουν» στην ορεινή περιοχή, καθώς για αυτό φροντίζουν μηχανήματα της ΠΕ Λάρισας.

Αυτή τη στιγμή στο νομό, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητες, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, στους επαρχιακούς οδούς Ελάφου-Σκλήθρου και Αγιάς-Μελιβοίας.

Αποκαταστάθηκε η κίνηση στο οδικό δίκτυο Πελοποννήσου

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

«Έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση, τόσο στο οδικό δίκτυο της Κορινθίας, όσο και της υπόλοιπης Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι είναι προσβάσιμοι», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε η ίδια, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως λόγω του παγετού. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους δήμους, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί.

Επίσης, η κ. Νικολάκου είπε ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση επισκεπτών στα χιονοδρομικά κέντρα στο Μαίναλο της Αρκαδίας και στην Ζήρεια της Κορινθίας και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή