Νέο κύμα χιονιά από την Πέμπτη

Νέο κύμα χιονιά από την Πέμπτη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκαιρη ύφεση στην κακοκαιρία των ημερών, η οποία θα επιστρέψει με τα Θεοφάνια. Ειδικότερα, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και χθες σε μεγάλο μέρος της χώρας, παρά την υποχώρηση του χιονιά. Το ξημέρωμα της Δευτέρας βρήκε μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας με το θερμόμετρο να δείχνει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Ορεστιάδα (-14,5° C), στο Διδυμότειχο (-11,1° C), στο Νευροκόπι (-10,6° C), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-10,3° C), στα Γρεβενά (-10,3° C), ενώ στους 9 βαθμούς Κελσίου έπεσε το θερμόμετρο σε Πτολεμαΐδα, Παρανέστι Δράμας, Μεταξάτες Εβρου και Βλάστη Κοζάνης.

Το κύμα του χιονιά, βεβαίως, βρέθηκε χθες σε ύφεση, αφού στη διάρκεια της ημέρας και καθώς ο ήλιος έλαμπε σε μεγάλο μέρος της χώρας, η θερμοκρασία σημείωσε άνοδο και οι πάγοι έλιωσαν σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου. Τα όποια προβλήματα στην κυκλοφορία περιορίστηκαν σε ορεινούς και επαρχιακούς δρόμους. Στην Αττική, καθώς προχώρησε η μέρα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν ακόμα μόνο τα οχήματα που κινούνταν στη λεωφόρο Φυλής, από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Σε όλα τα άλλα σημεία όπου υπήρχαν προβλήματα, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και πραγματοποιούνταν κανονικά. Ανοιξαν για παράδειγμα οι δρόμοι στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη.

Σήμερα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση, οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και βασικό πρόβλημα θα είναι οι περιπτώσεις παγετού τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει μέχρι και τους 12 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη). Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα φτάσει τους 9 βαθμούς, ενώ αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις στην Κρήτη και στο νότιο Αιγαίο, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, στη δυτική και βόρεια χώρα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη νέα επίσκεψη του χιονιά, η οποία θα γίνει αισθητή από μεθαύριο Πέμπτη 5 Ιανουαρίου. Ειδικά για την Παρασκευή, ανήμερα τα Θεοφάνια, προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Ακόμα και στην Αττική αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ενδεικτικά, στα βόρεια προάστια το θερμόμετρο το μεσημέρι των Θεοφανίων προβλέπεται πως θα δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα πέσει στους -5 βαθμούς! Οι θερμοκρασίες αυτές, εάν συνδυαστούν με τις κατάλληλες μετεωρολογικές συνθήκες, μπορεί να δώσουν χιονόπτωση και εντός της Αθήνας. Σίγουρα πάντως το κρύο θα είναι τσουχτερό. Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται υποχώρηση της κακοκαιρίας και βελτίωση των συνθηκών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή