Ο ΙΣΑ εξετάζει προσφυγή κατά του ασφαλιστικού

Ο ΙΣΑ εξετάζει προσφυγή κατά του ασφαλιστικού

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα ανακοίνωσε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που τονίζει ότι το νέο σύστημα οδηγεί «στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τον ιατρικό κόσμο». Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, «οι άμεσες συνέπειες από την εφαρμογή του νέου συστήματος θα είναι να κλείσουν χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια και η υγεία να παραδοθεί στους μεγάλους ομίλους του εξωτερικού που θα λειτουργούν με φτηνό ιατρικό προσωπικό». Και επισημαίνει ότι ήδη από τα πρώτα 24ωρα του 2017 διαφαίνονται τα δυσμενή αποτελέσματα καθώς πολλοί γιατροί προβαίνουν σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων τους.

«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές ευθύνες για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε «πουθενά στην Ε.Ε. δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές». Οπως ανακοίνωσε ο ΙΣΑ, πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η νομιμότητα της πρόσφατης εγκυκλίου για τις αλλαγές με τις εισφορές όσο και άλλων κανονιστικών πράξεων που θα εκδοθούν, καθώς και η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή