ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάντηση της Πρωτοβουλίας για τη Μη-έκδοση των «8» στον Στ. Κοντονή

apantisi-tis-protovoylias-gia-ti-mi-ekdosi-ton-8-ston-st-kontoni-2168497

Εκκληση να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της χωρίς καμία απολύτως, άμεση ή έμμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση απευθύνει η Πρωτοβουλία για τη Μη-Έκδοση των Οκτώ Τούρκων Αξιωματικών με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Στο σχετικό έγγραφο, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Κοντονή με την οποία κατηγορεί τα μέλη της Πρωτοβουλίας για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, παρατίθενται εκ νέου κάποια ερωτήματα που υποδηλώνουν τη διάθεση της κυβέρνησης για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, τα μέλη της Πρωτοβουλίας κάνουν αναφορά στη διαβεβαίωση Τσίπρα προς τον Ερντογάν αλλά και τις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού ότι «οι εμπλεκόμενοι σε πραξικοπήματα δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα» και καλούν τον κ. Κοντονή να απαντήσει κατά πόσο οι ισχυρισμοί αυτοί αποτυπώνουν τη διάθεση της κυβέρνησης για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Εξάλλου, αναφορά γίνεται και στη διαβεβαίωση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, για την έκδοση των «8» αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Βίτσα, ο οποίος δήλωσε ότι «το επιχείρημα έκδοσης από την πλευρά της Τουρκίας είναι πολύ ισχυρό».

Επισημαίνεται ότι είχε προηγηθεί η απάντηση του κ. Κοντονή προς τα μέλη της Πρωτοβουλίας «ότι δεν έχει υπάρξει ουδεμία κυβερνητική δήλωση επί του θέματος καθ'ολο το χρονικό διάστημα μέχρι της εκδόσεως αμετάκλητων αποφάσεων».

Επισυνάπτονται τα δύο σχετικά έγγραφα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/
/