Σεισμός 4,5 Ρίχτερ κοντά στην Πάτρα

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ κοντά στην Πάτρα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το σύστημα προκαταρκτικών λύσεων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή Ρίου και Μακύνειας σε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 5 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή του Ρίου, στην Πάτρα, στην Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι. Έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμός συνοδευόταν από θόρυβο και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν στα πέντε χιλιόμετρα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος δήλωσε πως «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε ακόμα εκτιμήσεις» και πρόσθεσε ότι «καταγράφονται ήδη μετασεισμικές δονήσεις, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο χρονικό διάστημα, για να δούμε την εξέλιξη του φαινόμενου». Ακόμη, ο κ. Σώκος ανέφερε ότι «η περιοχή του Ρίου – Αντιρρίου είναι γνωστή για την σεισμικότητά της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή