Αρση τραπεζικού απορρήτου και ανοίγματα λογαριασμών για στελέχη της Nοvartis

Αρση τραπεζικού απορρήτου και ανοίγματα λογαριασμών για στελέχη της Nοvartis

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα σε βάθος δεκαετίας με άρση τραπεζικού απορρήτου και ανοίγματα λογαριασμών για πολλά από τα στελέχη και τους συναλλασσόμενους με την φαρμακοβιομηχανία Nοvartis, έχει διατάξει ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου λίγες μόλις ημέρες μετά την εντολή για γενικευμένη έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταγγελίες περί χρηματισμού 4,500 γιατρών και κρατικών λειτουργών, ώστε να προωθούν φάρμακα της εν λόγω εταιρείας.

Η έρευνα από πλευράς οικονομικών εισαγγελέων έχει ανατεθεί στον επίκουρο εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και με τη συμμετοχή αρμοδίων παραγόντων από τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης για συντονισμό των ενεργειών προκειμένου οι έρευνες της δικαιοσύνης να ολοκληρωθούν γρήγορα και σε βάθος.

Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες για τη δράση της Nοvartis, χρονολογούνται από το 2012, σχετική εντολή είχε δοθεί, τότε, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, ο οποίος διέταξε περαιτέρω να διερευνηθεί η υπόθεση, όταν του παραδόθηκε πόρισμα που κρίθηκε ανεπαρκές. Η περαιτέρω έρευνα που διατάχθηκε, τότε, οδήγησε σε νέο πόρισμα το 2013 το οποίο όμως φαίνεται πως δεν κατέληξε στον εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή