Δεν λειτουργούν επί ενάμιση μήνα τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Δεν λειτουργούν επί ενάμιση μήνα τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός λειτουργίας παραμένουν εδώ και έξι εβδομάδες τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου, με αποτέλεσμα όλα τα περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης να διακομίζονται εκτός του νησιού. Εως και χθες δεν είχαν διευκρινιστεί τα αίτια για τις μετεγχειρητικές επιπλοκές που παρουσίασαν σε διάστημα λίγων ημερών πέντε ασθενείς του νοσοκομείου –εκ των οποίων μία ασθενής 41 ετών κατέληξε– και οι οποίες στάθηκαν αφορμή να κλείσουν επ’ αόριστον οι χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου. Οι γιατροί διαμαρτύρονται για το γεγονός, καταγγέλλοντας απουσία των υπευθύνων του υπ. Υγείας και τη μη ενίσχυση του τοπικού ΕΚΑΒ. Οπως τονίζουν, αποτέλεσμα της μη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ «είναι ασθενείς με κατάγματα και άλλα προβλήματα να μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα, ή οι γιατροί να υποχρεώνονται παρανόμως να εκτελούν χρέη τραυματιοφορέα ασθενοφόρου και να απουσιάζουν από την αναγκαία υπηρεσία τους στο νοσοκομείο». Τη Δευτέρα, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος θα επισκεφθεί το νοσοκομείο ύστερα από έκκληση των γιατρών του Νοσοκομείου, με σκοπό αφενός να πιέσει για λύση στο θέμα των χειρουργείων, ακόμα και με ανάπτυξη χειρουργικών αιθουσών σε άλλο χώρο με άλλο εξοπλισμό.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου σημειώνει ότι για το θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των χειρουργείων έχει κατατεθεί από την Επιτροπή Διενέργειας Ελέγχων στο νοσοκομείο, κατάλογος προτάσεων και απαραίτητων ενεργειών που θα πρέπει να δρομολογηθούν, μεταξύ των οποίων και «διαδικασίες επαναπιστοποίησης κτιριολογικών εγκαταστάσεων, δικτύων ιατρικών αερίων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών θανάτου της 41χρονης ασθενούς.

«Η ηγεσία του υπ. Υγείας λάμπει διά της απουσίας της, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να αναζητήσει λύσεις. Μία λέξη μόνο: Ντροπή», ήταν το σχόλιο του τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. Βασ. Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή