Συζητήθηκε η αγωγή κατά Πετρουλάκη

Συζητήθηκε η αγωγή κατά Πετρουλάκη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δραστική μείωση του ποσού της αποζημίωσης εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου, που αρχικά ζητούσε δύο εκατ. ευρώ, και με την έναρξη της διαδικασίας περιόρισε την απαίτησή του στις 100.000 ευρώ, συζητήθηκε χθες η αγωγή του κατά του σκιτσογράφου και αρθρογράφου Ανδρ. Πετρουλάκη και του Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος όμως έχει ήδη αποχωρήσει από την ιστοσελίδα Protagon. H αγωγή του υπουργού αφορούσε άρθρο του Ανδρέα Πετρουλάκη που δημοσιεύθηκε στο Protagon τo 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος, έχουν αρχίσει και του μοιάζουν», το περιεχόμενο του οποίου θεωρήθηκε συκοφαντικό από τον υπουργό. Με επίκεντρο την προστασία του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και την ανάγκη ακώλυτης άσκησης κριτικής από τον Τύπο προς τα δημόσια πρόσωπα, κατέθεσε ως βασικός μάρτυρας στη δίκη ο πανεπιστημιακός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Σταθόπουλος, υπεραμυνόμενος του δικαιώματος να ασκείται κριτική ακόμα κι αν είναι σκληρή.

Υπέρ των θέσεων του υπουργού κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γ. Ντάσκας, τονίζοντας ότι τα γεγονότα που αναφέρονται στο άρθρο είναι ψευδή για τον κ. Καμμένο και ότι περιέχονται συκοφαντικές εκφράσεις. Η συνήγορος του υπουργού Ελένη Τζούλη δήλωσε ότι στόχος του άρθρου ήταν η άσκηση πίεσης προκειμένου να αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος από την κυβέρνηση και να μπει ο Στ. Θεοδωράκης, ενώ προσέθεσε ότι αγνοήθηκαν δικαστικές αποφάσεις σχετικά με όσα αναφέρθηκαν για τον κ. Καμμένο. Ο ίδιος ο Ανδρ. Πετρουλάκης δήλωσε ότι τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου. Η απόφαση θα εκδοθεί προσεχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή