Η Ελλάδα της δεκαετίας του ’80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη

Η Ελλάδα της δεκαετίας του ’80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στα ’80s με view master και βιντεοταινίες, ντισκομπάλες, walkman, ραδιοπειρατές, τον Νίκο Γκάλη και τα πάρτι στη Βουλιαγμένη με βάτες και κοκάλινα γυαλιά διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 12 Μαρτίου. Με περισσότερα από 4.000 εκθέματα, σε 18 περίπτερα, διαδραστικές εφαρμογές και πάνω από 30 παράλληλες εκδηλώσεις (masterclasses, workshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις) η έκθεση «GR80s – Η Ελλάδα του Ογδόντα» μάς ταξιδεύει πίσω στη θρυλική δεκαετία του ’80, που όλοι αναπολούν για λόγους διαφορετικούς και αντιφατικούς.

Κοινωνιολόγοι από τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και μελετητές της εποχής, όπως ο Νικόλας Σεβαστάκης, η Μαρία Τοπάλη, ο Γρηγόρης Πασχαλίδης και καλλιτέχνες όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν τα φαινόμενα που σημάδεψαν την εποχή από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το ’87 έως τις πολιτικές συγκεντρώσεις με τα πλαστικά σημαιάκια, από την εκπομπή του πρώτου ιδιωτικού καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης έως τη δημοσιογραφική πρόταση του «Κλικ» και από τον μύθο που δημιούργησε ο Μπίλι Μπο στον χώρο της μόδας έως τη φετιχοποίηση του τζιν.

Στην ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυναν οι διοργανωτές τον περασμένο Ιούνιο ανταποκρίθηκε το κοινό και συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2.500 αντικείμενα της εποχής, σπάνιες φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό, και αντικείμενα από προσωπικές συλλογές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση έχει ως στόχο τη συγκρότηση μιας ιστορικής, κοινωνιολογικής και πολιτισμικής αναδρομής στην ελληνική δεκαετία του ’80, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία μιας αναβιωτικής εμπειρίας.

​Εγκαίνια 25/1 και ώρα 8 μ. ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 12 μ.μ. – 8 μ.μ., Σάββατο – Κυριακή 10 π.μ. – 10 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή