ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια από απόψε

epideinosi-toy-kairoy-me-kataigides-kai-chionia-apo-apopse-2171402

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από απόψε και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς τοπικά και χαλαζοπτώσεις), και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

– Απόψε στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πιθανώς τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.  

– Αύριο, Τρίτη στα νησιά του Ιονίου τις πρωινές ώρες, στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανώς στην Αττική και την Κρήτη, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Ακόμη, κατά τόπου, σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα.

– Την Τετάρτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν:

– Απόψε στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα).  

– Αύριο, Τρίτη, στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι τις απογευματινές ώρες, στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρα (πάνω από τα 300 μέτρα) της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

– Την Τετάρτη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.