Κοντονής: Μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος, αύξηση ορίων ηλικίας δικαστών

Κοντονής: Μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος, αύξηση ορίων ηλικίας δικαστών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σταύρος Κοντονής, μετά την ολοκλήρωση εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου είχε συνάντηση με την Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου κυρία Ξένη Δημητρίου και αντεισαγγελείς, επανέλαβε τη θέση του ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρύθμιση για τα όρια ηλικίας των ανώτατων δικαστών διότι «είναι ρητή η συνταγματική διάταξη».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, κάτι τέτοιο μόνον στο πλαίσιο της αναθεώρησης του συντάγματος μπορεί να συζητηθεί.

Μετά την αναβολή της σύγκλησης της Ολομέλειας από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η συνεδρίαση της είχε οριστεί για αύριο, Πέμπτη, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυρία Βασιλική Θάνου αναμένεται να επανέλθει στο θέμα να ορίσει νέα Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για την προσεχή η την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Κοντονής, σε ότι αφορά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, η έκδοση της οποίας έχει οριστεί επίσης για αύριο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή