Διευ­θύ­ντρια 26ου Δημοτικού Λάρισας: «Τα παιδιά θα τα καλοδεχθούμε»

Διευ­θύ­ντρια 26ου Δημοτικού Λάρισας: «Τα παιδιά θα τα καλοδεχθούμε»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρα από το facebook υπάρχει και η πραγματικότητα – και σε αυτήν επικρατεί συνήθως μεγαλύτερη ηρεμία. Το πολεμικό κλίμα που κυριαρχεί στη σελίδα του Συλλόγου Γονέων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, σχετικά με τη φοίτηση περίπου 40 προσφυγόπουλων στους χώρους του μετά το πέρας του ωραρίου (εν ολίγοις, ο Σύλλογος έχει ταχθεί εναντίον της έλευσης των νέων μαθητών, αντιδρώντας στη στάση της διεύθυνσης και των καθηγητών), δεν αντανακλάται στην ατμόσφαιρα στο ίδιο το σχολείο.

Εκεί, όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή την επόμενη εβδομάδα των μικρών προσφυγόπουλων, που τις απογευματινές ώρες θα κάθονται στα θρανία για να μάθουν ελληνικά, να ζωγραφίσουν, να παίξουν, να πάρουν μια δόση «κανονικότητας» στις ζωές τους. «Τα παιδιά θα τα καλοδεχθούμε» λέει στην «Κ» η διευθύντρια του 26ου δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Κατερίνα Σταγιάννη. «Είμαστε στη φάση που δουλεύουμε όλοι πυρετωδώς, ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα τις επόμενες ημέρες». Σύμφωνα με την ίδια, τα πράγματα «δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται». «Αυτά βέβαια που γράφονται στη σελίδα του Συλλόγου Γονέων είναι τραγικά, αλλά δεν είναι δική μου ευθύνη. Εχουμε εξαιρετικά παιδιά στο σχολείο, Ελληνόπουλα, άρα έχουμε και εξαιρετικούς γονείς. Είναι μια μικρή ομάδα γονέων που έχουν αυτές τις αντιρρήσεις».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων, το 94% των γονιών που προσήλθε στη σχετική ψηφοφορία (δεν αναφέρονται περισσότερα στοιχεία), τάχθηκε κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων στο σχολείο. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις ανακοινώσεις του Συλλόγου δεν αναφέρονται οι λόγοι της αντίθεσης των γονιών. Πολλοί πάντως τους έχουν «αναλύσει» διεξοδικά στα σχόλια των εν λόγω αναρτήσεων: «Οσο κάνετε πίσω στις απειλές των Αριστερών, τόσο θα αλώνεται η χώρα μας. Οχι στα σχέδια του Σόρος για διάλυση της Ελλάδας. Πώς θα δεχθείτε αυτά τα παιδιά να φοιτήσουν με τα δικά σας; Κατ’ αρχάς τα εμβόλια που κάνουν τα δικά μας παιδιά γίνονται επί τρία χρόνια, κάποια για να πιάσουν θέλουν τρεις δόσεις ετήσιες. Πώς θα κάνουν εμβόλια λοιπόν αυτά τα παιδιά; Και πότε θα περάσει το απαραίτητο διάστημα ανάπτυξης αντισωμάτων; Και πώς θα παρακολουθούν τα μαθήματα αφού δεν ξέρουν τη γλώσσα μας; Σε βάρος της προόδου των παιδιών σας; Επίσης ξέρετε ότι στα μέρη τους έχουν ένστικτα διαφορετικά από τα δικά μας; Οταν αρχίσουν να χτυπάνε ή να κάνουν άλλα πράγματα στα παιδιά σας, θα είναι αργά», έγραφε κάποιος. «Αυτό δεν είναι Σύλλογος Γονέων. Είναι Σύλλογος Αμόρφωτων Ρατσιστών!» απαντούσε άλλος. «Δεν τους θέλει η πλειοψηφία ρε φασίστες, έμμισθα τσιράκια των ΜΚΟ» παρενέβαινε κάποιος τρίτος.

Μην μπορώντας να επιβάλουν την τάξη στη σελίδα τους, οι αρμόδιοι του Συλλόγου Γονέων περιορίστηκαν σε ακόμα μια λιτή ανακοίνωση: «Οι απόψεις και τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες της σελίδας μας αφενός δεν υιοθετούνται από τον Σύλλογό μας και αφετέρου δεν λογοκρίνονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή