ΣτΕ: Οι πλοιοκτήτες θα πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης

ΣτΕ: Οι πλοιοκτήτες θα πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισφορά αλληλεγγύης για όλους και για τις πλοιοκτήτριες εταιρίες, αποφάσισε οριστικά το Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο αναίρεσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που έκρινε μη νόμιμο εκκαθαριστικό σημείωμα με το οποίο είχε επιβληθεί  σε πλοιοκτήτρια ναυτική  εταιρεία (έχει ένα πλοίο) «έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης» ύψους 808.942 ευρώ, σύμφωνα με το πρώτο μνημόνιο (2010).

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 99/2017 απόφασή της έκρινε ότι «η έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης αποτελεί, πράγματι, έκτακτη οικονομική επιβάρυνση των νομικών προσώπων, κυρίως εταιρειών, για την αντιμετώπιση της οξύτατης οικονομικής κρίσης που σοβούσε στη χώρα, το εισόδημα δε χρησιμοποιείται ως δείκτης της οικονομικής δυνάμεως των υποκειμένων στην εισφορά προσώπων, αποτελεί δηλαδή το κριτήριο και συνακόλουθα την βάση επιβολής της εισφοράς… υπόκεινται δε σε αυτή και οι ναυτικές εταιρείες, οι οποίες αποτελούν ειδικό τύπο κεφαλαιουχικών εταιρειών»

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Πλοίων Πειραιά και ζητούσε να αναιρεθεί η αντίθετη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή