Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης οι αγρότες – ένταση έξω από τη ΔΕΘ

Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης οι αγρότες – ένταση έξω από τη ΔΕΘ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πολιτικό μήνυμα» ότι «είναι παρόντες και παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο τους», έστειλαν με το σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τους στην "καρδιά" της Θεσσαλονίκης αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλη τη χώρα.

Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης οι αγρότες – ένταση έξω από τη ΔΕΘ-1

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, και λίγα λεπτά μετά τις 16.30 οι συμμετέχοντες έκοψαν μια κορδέλα, "εγκαινιάζοντας" έτσι, συμβολικά οι ίδιοι, την 10η Διεθνής Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας "Zootechnia".

Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης οι αγρότες – ένταση έξω από τη ΔΕΘ-2

Στο σημείο, στη νότια πύλη της ΔΕΘ, ακολούθησε μικροένταση, όταν αγροτοκτηνοτρόφοι επιχείρησαν να εισέλθουν στους χώρους όπου εναπτύσσεται η κλαδική έκθεση και τις αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίζουν.

Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης οι αγρότες – ένταση έξω από τη ΔΕΘ-3

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η κάθοδος 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα οποία οι διαδηλωτές αγροτοκτηνοτρόφοι από τον κόμβο Δερβενίου έφθασαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Για μικρό χρονικό διάστημα το κέντρο της πόλης έκλεισε, αλλά στις 15.30 τα τρακτέρ παρατάχθηκαν δεξιά τους οδοστρώματος, ελευθερώνοντας δύο λωρίδες και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης οι αγρότες – ένταση έξω από τη ΔΕΘ-4

Από την εξέδρα, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μπροστά απο τον Πύργο του ΟΤΕ, οι συμμετέχοντες στο σημερινό συλλαλητήριο, που δεν υπερέβαιναν τους 300 και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μίλησαν για "αφανισμό του πρωτογενούς τομέα" και για "εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης".

Ο αγρότης, Γιάννης Παναγής, είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν στοιχειοθετημένες και κοστολογημένες προτάσεις και κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συνταχθεί με τους αγρότες, αφού ουσιαστικά – όπως είπε – τα προβλήματα είναι "κοινά για όλους". Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών λέγοντας ότι με τις πολιτικές τους "καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα" και σημείωσε ότι "κανείς μέχρι σήμερα δεν έσκυψε στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων".

"Ηρθαμε εδώ με τα τρακτέρ μας, από τις περιοχές Λαγκαδά, Λητής, Μελισσοχωρίου, Δρυμού και Ασσήρου, του νομού Θεσσαλονίκης να διαδηλώσουμε μήπως και μας ακούσει κανείς σ΄αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και στα άλλα κόμματα επίσης", είπε ο πρόεδρος του Συντειαρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, προσθέτοντας ότι "διαμαρτυρόμαστε για κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό και φορολογικό".

Εξάλλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Δράμας, Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, τόνισε ότι η δράση τους θα συνεχιστεί, πιθανώς με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή