ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τρίτη η απόφαση του Πρωτοδικείου για την δέσμευση της περιουσίας του ΔΟΛ

tin-triti-i-apofasi-toy-protodikeioy-gia-tin-desmeysi-tis-perioysias-toy-dol-2173551

Την Τρίτη, στις 10 το πρωί, αναμένεται η πρώτη κρίσιμη δικαστική απόφαση για το μέλλον του ΔΟΛ και των 500 εργαζομένων του. Το Πρωτοδικείο Αθηνών θα ανακοινώσει σε πιστώτριες τράπεζες και τους εργαζομένους εάν θα «μπλοκάρει» προσωρινά την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εάν θα «ξεμπλοκάρει» συγκεκριμένο  λογαριασμό για να πληρωθούν οι εδώ και 7 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι.     

Η παρέμβαση των εργαζομένων του ΔΟΛ έγινε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας, του αιτήματος των 4 τραπεζών, οι οποίες ζητούν προσωρινή διαταγή για τη μη μεταβολή της περιουσίας του Οργανισμού («ομπρέλα» προστασίας από τους υπόλοιπους πιστωτές που μπορούν να διεκδικήσουν εκποίηση περιουσίας για να εισπράξουν τα οφειλόμενα), τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάσει το νόμο Δένδια.

Οι δικηγόροι του συνόλου των εργαζομένων στο ΔΟΛ ζήτησαν, από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, να εξαιρεθεί ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι επί 7 μήνες. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να παραμείνει θέση τους και τα έντυπα θα παραμείνουν «ζωντανά», με συνέπεια να μην μειωθεί και η περιουσία του ΔΟΛ στην προετοιμασία της επόμενη ημέρας που ο Οργανισμός θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών στους δικηγόρους των δύο πλευρών, αν και ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου του ζήτησε να εκδώσει την απόφαση αύριο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, τους έδωσε προθεσμία να καταθέσουν τα σημειώματα τους και θα εκδώσει την απόφαση του το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.