Ένταση στο Ελληνικό – Μουζάλας: Ψευδής και υποκινούμενη η απεργία πείνας

Ένταση στο Ελληνικό – Μουζάλας: Ψευδής και υποκινούμενη η απεργία πείνας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απεργία πείνας που δεν υπάρχει και για παραπληροφόρηση έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας από το Ελληνικό, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια καθώς πρόσφυγες και μετανάστες εμπόδισαν την είσοδο του υπουργού στη δομή κλείνοντας με αλυσίδα την πόρτα.

Ο υπουργός τόνισε ότι η απεργία πείνας (σ.σ. που έχει ξεκινήσει από χθες το πρωί σύμφωνα με τους εκπροσώπους των προσφύγων) έχει οργανωθεί από δύο συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες. Οι Αλληλέγγυοι προσφέρουν κακή υπηρεσία στους πρόσφυγες τόνισε προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουμε «να προσφέρουμε όσα πρέπει χωρίς ιδεοληψίες και χωρίς προκαταλήψεις αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να καταπατά τους νόμους του ελληνικού κράτους.

«Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό. Δύο μέρες τώρα η Ελλάδα ζει μια ψευδή είδηση. Οχι μόνο δεν υπάρχει απεργία πείνας αλλά υπάρχει μια παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους. Οι λεγόμενοι απεργοί πείνας απαγόρευσαν χθες την είσοδο των φορτηγών που φέρνουν το φαγητό και αναγκαστήκαμε και πήγαμε από την πίσω πόρτα», δήλωσε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε:

«Κατανοώ τον πόνο αυτών των ανθρώπων αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους για να στηθούν χειραγωγημένα σκηνικά».

«Οποιος αισθανεται καταπιεσμένος σε αυτή τη δομή ας φύγει και ας υποστεί τις συνέπειες του νόμου» κατέληξε.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο Ελληνικό είναι η τρίτη φορά που δημιουργούνται τέτοιου είδους επεισόδια καθώς ομάδα αλληλέγγυων έχει αναλάβει τη διαχείριση του χώρου με την ανοχή του υπουργείου, εφόσον δεν πρόκειται για επίσημη κρατική δομή και δεν υπάρχει υπεύθυνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή