«Αγιασμός» στο πιλοτικό Λύκειο Επιδαύρου τον Ιούλιο

«Αγιασμός» στο πιλοτικό Λύκειο Επιδαύρου τον Ιούλιο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πιλοτικό χαρακτήρα θα σηκώσει αυλαία το πρώτο Λύκειο Επιδαύρου με έναν κύκλο μαθημάτων από τις 4 έως τις 19 Ιουλίου και τη διαμονή των σπουδαστών να γίνεται τελικά σε ξενοδοχεία και δωμάτια της περιοχής, ενώ το κόστος της φετινής διοργάνωσης θα επωμιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μέχρι το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Επιδαύρου.

Τις επόμενες ημέρες θα ανεβεί στο Διαδίκτυο η ιστοσελίδα του Λυκείου, στην οποία θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι υποψήφιοι σπουδαστές, ενώ για φέτος θα γίνουν δεκτοί μόνον 100 λόγω πληρότητας των τοπικών ξενοδοχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος συμμετοχής ανά σπουδαστή υπολογίζεται κατά μέσον όρο σε περίπου 1.300 ευρώ, ωστόσο μέρος του ποσού θα επιδοτείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ. Το φεστιβάλ θα χρησιμοποιήσει την κατάταξη της UNESCO για το κατά κεφαλήν εισόδημα των χωρών και τα δίδακτρα θα είναι διαβαθμισμένα και θα διακρίνονται σε τρεις μεγάλες ομάδες: οι σπουδαστές που θα ανήκουν στην α΄ ομάδα των «πλούσιων» χωρών θα συμμετέχουν κατά μέσον όρο με 1.000 ευρώ, στη β΄ με 800 ευρώ και στη γ΄ με 600 ευρώ, ενώ ειδικά για τους Ελληνες σπουδαστές τα δίδακτρα θα ανέλθουν σε 450 ευρώ και θα περιλαμβάνουν διαμονή, σίτιση και παρακολούθηση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ.

Τα πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 10-12 ώρες μαθημάτων ημερησίως, ενώ περισσότεροι από 20 Ελληνες και ξένοι καθηγητές θα διδάξουν τεχνικές θεατρικής εξειδίκευσης και δεξιότητες κίνησης, ρυθμικότητας, αφήγησης, πρόσληψης κειμένου σε συνάρτηση με τη θεματική της Επιδαύρου, την «Ελευση του Ξένου», με μια παρουσίαση της δουλειάς των σπουδαστών στο τέλος της περιόδου.

Οπως μεταφέρουν στην «Κ» οι εμπλεκόμενοι φορείς (Ελληνικό Φεστιβάλ, Δήμος Επιδαύρου, Περιφέρεια Πελοποννήσου) το φετινό στοίχημα είναι να ενταχθεί το Λύκειο της Επιδαύρου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και να δημιουργηθεί η οικολογική «κατασκήνωση» που είχε εξαγγείλει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Η κατασκήνωση σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε έκταση 25 στρεμμάτων, η οποία θα παραχωρηθεί στο φεστιβάλ από τον Δήμο Επιδαύρου και το δασαρχείο, ώστε οι τρεις φορείς να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση και να προχωρήσει η διαδικασία του ΕΣΠΑ. Ωστόσο, επειδή έχει εντοπιστεί κώλυμα στη διαδικασία της παραχώρησης θα εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια κάτι που μεταθέτει –όπως όλα δείχνουν– τη δημιουργία της κατασκήνωσης και την πλήρη λειτουργία του Λυκείου για την επόμενη χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή