Αντιδράσεις για την αγορά κτιρίου από την Περιφέρεια Αττικής

Αντιδράσεις για την αγορά κτιρίου από την Περιφέρεια Αττικής

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο των εκπροσώπων των εργαζομένων όσο και της αντιπολίτευσης στη δρομολογούμενη από την Περιφέρεια Αττικής αγορά κτιρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών της. Η επικείμενη αγορά συζητήθηκε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο σε έντονο κλίμα, καθώς στον διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί από την Περιφέρεια τον Νοέμβριο έχει κατατεθεί μόνο μία προσφορά, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Πρόκειται για το πρώην κτίριο του ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας Συγγελίδη, στη γέφυρα Ροσινιόλ στο Περιστέρι. Από την πλευρά των εργαζομένων εκφράζονται αντιρρήσεις σε σχέση με την καταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου, διότι κρίνεται δυσπρόσιτο από τους πολίτες.

Ταυτόχρονα και η αντιπολίτευση, διά του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, ζητάει να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την απόφαση για την αγορά του συγκεκριμένου κτιρίου, που αναμένεται να στοιχίσει έως και 22 εκατομμύρια ευρώ.

«Εξοικονόμηση πόρων»

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής τονίζει ότι καταβάλλονται ετησίως 7,5 εκατομμύρια ευρώ για την ενοικίαση 40 συνολικά κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες. «Η περιφερειάρχης έχει την πολιτική βούληση να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε σύγχρονο κτίριο ώστε να επιτευχθεί εξορθολογισμός της λειτουργίας, εξοικονόμηση πόρων και εξασφάλιση της χρηστής διοίκησης», ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής χθες στην «Κ», διευκρινίζοντας ότι η απόφαση για τη μεταφορά είναι ειλημμένη χωρίς ωστόσο να υπάρχει απόφαση για το συγκεκριμένο κτίριο.

Στο περιφερειακό συμβούλιο, πάντως, η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κ. Ρένας Δούρου, σημειώνεται από τους ίδιους κύκλους, ήταν ενημερωτική καθώς η απόφαση εναπόκειται στην οικονομική επιτροπή και όχι στο περιφερειακό συμβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή