Ολο το Ρέθυμνο στο πόδι για τον θησαυρό

Ολο το Ρέθυμνο στο πόδι για τον θησαυρό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνεται σήμερα η αγωνία στο Ρέθυμνο, όπου η «κυνηγετική» αλλά και «προεκλογική» περίοδος βρίσκονται εν εξελίξει. Τρεις χιλιάδες «κυνηγοί» καλούνται να επιλέξουν μεταξύ 42 ομάδων – κομμάτων, όπως τους «Ανιχνευτές», τους «Μπουμπούνες», τους «Γαλάτες», την «Πειρατική Ριζοσπαστική Αριστερά», το «Παρθόκ» και την «Εκατσ’ η Κουτσή Κατσίκα», αλλά και να εντοπίσουν τον κρυμμένο θησαυρό μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Το προεκλογικό πνεύμα αντικατοπτρίζεται στις αφίσες και τα φέιγ βολάν που έχουν γεμίσει την πόλη. Οι Ρεθυμνιώτες έχουν αγκαλιάσει το «παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού», που έχει συνδεθεί με την τοπική παράδοση και διοργανώνεται επιτυχώς εδώ και 28 χρόνια στο πλαίσιο του Τριωδίου.

Το «κυνήγι» έφτασε στη Μεγαλόνησο από την Πάτρα και σήμερα παίζεται με πάθος σε όλη την Κρήτη. «Φέτος, θέτουμε έναν ακόμα στόχο, να αποσπάσουμε το ρεκόρ Guinness για το πολυπληθέστερο κυνήγι θησαυρού», λέει στην «Κ» εμφανώς αγχωμένος ο εκ των διοργανωτών κ. Μανώλης Κυδωνάκης, ενώ αναμένει τον ειδικό κριτή του θεσμού από το Ην. Βασίλειο και τον ντόπιο δικαστικό αντιπρόσωπο. Το Guinness κατέχει πανεπιστήμιο στο Newcastle, όπου συμμετέχουν 1.100 άτομα. Το Ρέθυμνο έχει αρκετά καλούς λόγους να ελπίζει ότι θα κερδίσει, αφού οι συμμετέχοντες κυμαίνονται στους 3.000. «Θα γίνει ενδελεχής καταγραφή και τις δύο μέρες, ώστε να διαπιστωθεί αν ο ίδιος αριθμός ανθρώπων έπαιξε και τις δύο μέρες». Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη εκτυπωθεί 3.000 καρτελάκια και έχει κοινοποιηθεί το σημείο συνάντησης, όπου θα πρέπει οι Ρεθυμνιώτες να περιμένουν υπομονετικά την καταμέτρηση ενώπιον του Βρετανού ελεγκτή.

Πέρα από το τρόπαιο, βέβαια, οι έμπειροι κυνηγοί προθερμαίνονται και για την ουσία του παιχνιδιού – τους γρίφους, τις ερωτήσεις γνώσεως, τις αινιγματικές διηγήσεις των ηλικιωμένων, τις δοκιμασίες και τις μαντινάδες. «Αν συμμετάσχεις μία φορά, το θυμάσαι για πάντα», λέει ο κ. Κυδωνάκης, βετεράνος των «Ανιχνευτών», που κέρδισαν πέρυσι. Και μάλλον έχει δίκιο. Ποιος μαντεύει με την πρώτη ότι η επιγραφή Η20= FE+SI δεν είναι κάποια άγνωστη χημική ένωση, αλλά οδηγία προς τους παίκτες να κατευθυνθούν στο τουρκικό υδραγωγείο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή