Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου: Εσκεμμένη διατρέβλωση τα περί επαναφοράς πολιτικής της Ενωσης

Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου: Εσκεμμένη διατρέβλωση τα περί επαναφοράς πολιτικής της Ενωσης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστρέβλωση της απόφασης για τον εορτασμό της επετείου του δημοψηφίσματος για την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα στα γυμνάσια και λύκεια της Κύπρου καταλογίζει στην τουρκοκυπριακή πλευρά το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου που συνεδρίασε σήμερα, υπό τις πιέσεις του Μουσταφά Ακιντζί στον Κύπριο Πρόεδρο για απόσυρσή του.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση από την τουρκοκυπριακή πλευρά με την οποία έκανε λόγο για προσπάθεια επαναφοράς από την ελληνοκυπριακή πλευρά της πολιτικής της Ενωσης. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει στη σχετική δήλωσή του το Εθνικό Συμβούλιο ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα, ενώ υπογραμμίζεται οτι η επιδιωκόμενη λύση είναι βάσει των αποφάσεων του εθνικού συμβουλίου και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. 

Ολόκληρη η δήλωση του Εθνικού Συμβουλίου:

«Το Εθνικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, προέβη στην ακόλουθη ομόφωνη Δήλωση:

Το Εθνικό Συμβούλιο καταδικάζει την εσκεμμένη διαστρέβλωση, εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας, περί επαναφοράς από την ελληνοκυπριακή πλευρά της πολιτικής της Ένωσης. Τέτοιο θέμα ούτε τέθηκε ούτε πρόκειται ποτέ να τεθεί, όπως και δεν τίθεται θέμα αποδοχής της οποιασδήποτε μορφής λύσης που οδηγεί στη διχοτόμηση. 

Το Εθνικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι η επιδιωκόμενη λύση βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όπως και τις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή