Παραπομπή σε δίκη για τον φοιτητή που επιτέθηκε στον Αγγελο Συρίγο

Παραπομπή σε δίκη για τον φοιτητή που επιτέθηκε στον Αγγελο Συρίγο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για επικίνδυνη  σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή ασκήθηκε σε βάρος του 25χρονου φοιτητή ψυχολογίας, για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή της Παντείου, Αγγελου Συρίγου,στο χώρο του Πανεπιστήμιου.

Ο 25χρονος παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Τα άλλα δύο άτομα που είχαν προσαχθεί για την επίθεση στον καθηγητή, αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών Αγγελος Συρίγος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από νεαρούς στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου χθες το μεσημέρι. Δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου του έγιναν έξι ράμματα.

Αφορμή για την εις βάρος του επίθεση στάθηκε η παρατήρησή του σε νεαρό που λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έγραφε με σπρέι σύνθημα σε τοίχο του πανεπιστημίου. Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση του καθηγητή με τον νεαρό και δευτερόλεπτα μετά η ένταση κλιμακώθηκε καθώς ακόμα δύο άτομα, ηλικίας 20 – 22 ετών, παρενέβησαν στον καβγά. Ο κ. Συρίγος περιέγραψε στην «Κ» ότι ο ένας απ’ αυτούς προσπάθησε να του βάψει με σπρέι το παντελόνι και όταν εκείνος αντέδρασε και οι τρεις άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και στα πλευρά με τα μεταλλικά σπρέι που είχαν στα χέρια τους. Το συμβάν έληξε λίγα λεπτά αργότερα χάρη στην παρέμβαση φοιτητών που βρίσκονταν στο προαύλιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή