Πιάνουν δουλειά οι τοπικοί αστυνομικοί

Πιάνουν δουλειά οι τοπικοί αστυνομικοί

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ισχύ τέθηκε –τυπικά τουλάχιστον– από χθες ο θεσμός του τοπικού αστυνομικού. Στο πρώτο στάδιο της πιλοτικής εφαρμογής του θα μετάσχουν 27 ένστολοι, οι οποίοι θα περιπολούν σε ισάριθμες περιοχές της περιφέρειας. Παρακολούθησαν σύντομο πρόγραμμα εκπαίδευσης και χθες παρέλαβαν τα «πτυχία» τους σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Ο νέος θεσμός θα εφαρμοστεί ενδεικτικά σε χωριά και κωμοπόλεις των δήμων Δράμας, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Βελβεντού, Τεμπών, Χαλκιδαίων, Τανάγρας, Τρίπολης και αλλού.

«Ο τοπικός αστυνομικός, ως βασικός συνδετικός κρίκος του αστυνομικού τμήματος στο οποίο υπάγεται με την τοπική κοινωνία, εκφράζει αυτό ακριβώς που αποτελεί βασική κατεύθυνση και κύριο προσανατολισμό του σώματος: την εξωστρέφεια, τη σύγκλιση της αστυνομίας με την κοινωνία», δήλωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Διευκρίνισε ότι η καθιέρωση του θεσμού προβλεπόταν σε Προεδρικό Διάταγμα του 2006 και επομένως τίθεται σε εφαρμογή μετά 11 χρόνια. «Ισως ουδέποτε είχαν δημιουργηθεί οι σταθερές και συγκροτημένες εκείνες προϋποθέσεις που θα εξασφάλιζαν την αποτελεσματική αξιοποίηση του νεοπαγούς οργάνου», συμπλήρωσε.

«Φύλακας -άγγελος»

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξης και, σε μεγάλο βαθμό, εμπνευστής του θεσμού Δημήτρης Αναγνωστάκης σημείωσε ότι ο τοπικός αστυνομικός δεν είναι ο «σερίφης» του χωριού ή της απομακρυσμένης περιοχής, αλλά ο «φύλακας-άγγελος» της περιοχής ευθύνης του. Επανέλαβε ότι «μετά τον επαναπροσανατολισμό των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προέκυψε εξοικονόμηση κονδυλίων ύψους 26 εκατομμυρίων περίπου ευρώ για προμήθεια οχημάτων». Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας. «Πρόκειται για μικρές προσπάθειες που έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν τον πολίτη. Ερχεται επιτέλους σε επαφή ο αστυνομικός με τον πολίτη». Το «παρών» στα «εγκαίνια» του θεσμού έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και το σύνολο των ανωτάτων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή