Διαμαρτυρία ενστόλων για τα μισθολογικά

Διαμαρτυρία ενστόλων για τα μισθολογικά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί. Αίτημά τους, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά του μισθού τους στα προ του 2012 επίπεδα. Στην κινητοποίηση ενστόλων, που είχε κεντρικό σύνθημα «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε», συμμετείχαν πάνω από 1.200 διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Θυροκόλλησαν στην είσοδο του κτιρίου την απόφαση του ΣτΕ και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπρόσωπο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης του Κοινοβουλίου. «Δύο χρόνια εμπαιγμού από την κυβέρνηση για τα μισθολογικά και ασφαλιστικά μας προβλήματά, καθώς επίσης οι ελλείψεις σε κονδύλια και προσωπικό μάς έχουν αναγκάσει να βγούμε στους δρόμους», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Κατσιαμάκας. Προσέθεσε ακόμη ότι «βρισκόμαστε στην αρχή και όχι στην κορύφωση των κινητοποιήσεών μας» εκφράζοντας ανησυχία ότι το νέο μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση θα επιφέρει νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Βίντεο-ανακοίνωση για τη χθεσινή κινητοποίηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τα σώματα ασφαλείας». Στα αιτήματα των συνδικαλιστών αναφέρονται η «πλήρης συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ» και η «αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας για όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας». «Δύο χρόνια κοροϊδία είναι αρκετά», σχολίασε στην «Κ» ο εκπρόσωπος των αξιωματικών της Πυροσβεστικής Γιάννης Σταμούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή