Η Εθνική Βιβλιοθήκη μετακομίζει και αναβαθμίζεται εν μέσω εκδηλώσεων

Η Εθνική Βιβλιοθήκη μετακομίζει και αναβαθμίζεται εν μέσω εκδηλώσεων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέες δράσεις και υπηρεσίες θα εγκαινιάσει το νέο της «σπίτι» η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Ειδικότερα, σήμερα παραδίδεται στο ελληνικό Δημόσιο ο χώρος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου θα μετεγκατασταθεί η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός διευθυντής της Φίλιππος Τσιμπόγλου σε σχόλιο του σημειώνει: «δεν πρόκειται για μια απλή μεταφορά βιβλίων, αλλά για τη μετάβαση του θεσμού σε μία νέα εποχή. Με αφορμή τη μετεγκατάσταση, προετοιμάζουμε και εμπλουτίζουμε τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Αναδεικνύουμε τους θησαυρούς της. Αναβαθμίζουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες και τα πληροφοριακά συστήματα. Ενσωματώνουμε και εκπαιδεύουμε νέο προσωπικό. Δημιουργούμε νέο δανειστικό τμήμα με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και διαφορετικές ομάδες χρηστών. Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση της Εθνικής Βιβλιοθήκης με την ελληνική κοινωνία και την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. Διαμορφώνουμε ένα ζωντανό οικοσύστημα έρευνας, δημιουργίας και καινοτομίας που θα υποδεχθεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να διαβάσει, να μάθει, να πειραματιστεί σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις». Και ο κ. Τσιμπόγλου καταλήγει στο μήνυμά του, τονίζοντας: «Για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το 2017 είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί».

Η σημερινή επίσημη τελετή παράδοσης που ξεκινάει στις 6 το απόγευμα, θα πλαισιωθεί από πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορό, κλασική μουσική, τραγούδι, happenigns. Oσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για να βρεθούν μέσα στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος», θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή σε μεγάλες οθόνες που θα έχουν στηθεί σε άλλους χώρους του ΚΠΙΣΝ, όπως ο Πύργος Βιβλίων, ο Φάρος, η Αγορά, το Ξέφωτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή