Ειδική αμοιβή σε όλους τους συνταξιούχους- μέλη Ανεξάρτητων Αρχών

Ειδική αμοιβή σε όλους τους συνταξιούχους- μέλη Ανεξάρτητων Αρχών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καταβολή ειδικής κατ’ αποκοπήν μηνιαίας αποζημίωσης στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές προβλέπει τροπολογία που ήρθε χθες στη Βουλή. Η τροπολογία ουσιαστικά επεκτείνει τη σχετική ρύθμιση που ίσχυε από το 1999 για τους συνταξιούχους που υπηρετούν στην Προεδρία της Δημοκρατίας, το ΑΣΕΠ, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) σε όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι-μέλη των επιτροπών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και του Συνηγόρου του Πολίτη, πλέον μπορούν να αμείβονται με επιπλέον ειδική αμοιβή που θα καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση του αρμοδίου υπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Με την τροπολογία αυτή, η κυβέρνηση ελπίζει να ξεπεράσει τον σκόπελο που έχει δημιουργηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣP), στο οποίο τα μέλη του έχουν «κατεβάσει τα μολύβια». Ειδικότερα πέντε από τα 9 μέλη του ΕΣΡ είναι συνταξιούχοι, των οποίων έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης για όσο συμμετέχουν στις επιτροπές των Ανεξάρτητων Αρχών. Τώρα θα συνεχίσουν να μην λαμβάνουν τη σύνταξή τους, αλλά θα λάβουν, πέραν των θεσμοθετημένων αποζημιώσεων, ειδική κατ’ αποκοπήν αμοιβή. Το ύψος της αμοιβής δεν καθορίζεται στην τροπολογία.

Αδειοδότηση καναλιών

Με την τροπολογία, επίσης, η κυβέρνηση αναμένεται να βάλει μπρος τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, η οποία έχει «παγώσει» εξαιτίας της αδυναμίας συνεδρίασης του οργάνου. Σύμφωνα με την τροπολογία, με τη νέα διάταξη «επεκτείνεται σε όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές η ρύθμιση της παραγράφου 13 του άρθρου 13 του ν. 2703/1999, που προβλέπει δυνατότητα καταβολής ειδικής κατ’ αποκοπήν μηνιαίας αποζημίωσης στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε θέσεις της ΠτΔ με οποιαδήποτε σχέση, καθώς και σε θέσεις προέδρου, αντιπροέδρου και μελών του ΑΣΕΠ, της ΑΠΔΔΠΧ και της ΚΕΝΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή