Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης Black Hawk του αμερικανικού στρατού

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης Black Hawk του αμερικανικού στρατού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ ελικόπτερα τύπου UH-60 Black Hawk και περισσότερα από 70 κιβώτια με υλικά, ξεφορτώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve».

Τα ελικόπτερα ανήκουν στην 10η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ (CAB) ενώ στόχος είναι η κοινή εκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών στρατιωτών.

«Πρόκειται για μια καταπληκτική ευκαιρία για αλληλεπίδραση μεταξύ Αμερικανών και Ελλήνων στρατιωτών προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ικανότητές τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να ακονίσουν την τεχνογωσία τους», ανέφερε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ, ο οποίος επισκέφτηκε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να μιλήσει με εκπροσώπους της ελληνικής και αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες συνεργάζονται με τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και με εταίρους στην Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία με στόχο την εκ περιτροπής ανάπτυξη των δυνάμεων εστιάζοντας στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις.

Πρόκειται για την πρώτη πλήρη ολοκληρωμένη δύναμη Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ που εντάσσεται στην συγκεκριμένη επιχείρηση η οποία έχει σκοπό την αποτροπή μιας ενδεχόμενης επίθεσης, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, και τη διασφάλιση των ανατολικοευρωπαϊκών μελών του ΝΑΤΟ καθώς επίσης και των χωρών της Βαλτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή