Μανιακός δολοφόνος στοχεύει οδηγούς ταξί

Μανιακός δολοφόνος στοχεύει οδηγούς ταξί

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κίνητρο της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Κηφισιά ερευνά η ΕΛ.ΑΣ., δίχως να αποκλείει το ενδεχόμενο δράστης της ανθρωποκτονίας να είναι μανιακός δολοφόνος. Μάλιστα, το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου στην ίδια περιοχή ένας άγνωστος άνδρας είχε πυροβολήσει με το ίδιο όπλο έναν άλλο οδηγό ταξί, τραυματίζοντάς τον στον λαιμό. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν έχει προσδιοριστεί το κίνητρο των επιθέσεων, με συνέπεια οι αστυνομικοί να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να βρίσκονται σε αναζήτηση ενός μανιακού δολοφόνου.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης εντοπίστηκε δολοφονημένος μέσα στο ταξί του ο 52χρονος Γ.Δ., κάτοικος Νέας Ιωνίας. Βρέθηκε νεκρός στη θέση του οδηγού με τραύμα στον δεξιό κρόταφο. Μέσα στο ταξί οι αστυνομικοί που ερεύνησαν βρήκαν μία βολίδα, ενώ, σύμφωνα και με τον ιατροδικαστή, ο άτυχος άνδρας είχε δεχθεί δύο σφαίρες στο κεφάλι. Πιθανολογείται ότι ο φόνος διαπράχθηκε ενόσω το ταξί βρισκόταν εν κινήσει καθώς το όχημα προσέκρουσε σε άλλο σταθμευμένο Ι.Χ. και ακινητοποιήθηκε. Ο δράστης δεν είχε αφαιρέσει τα χρήματα των εισπράξεων και επομένως αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή κίνητρο του φόνου να ήταν η ληστεία. Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, ένας 32χρονος οδηγός ταξί, που είχε «πάρει κούρσα» τον ίδιο –πιθανότατα– άνδρα στην ίδια περιοχή, είχε μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο με τρεις σφαίρες στον λαιμό. Ούτε τότε είχε προκύψει εμφανές κίνητρο της απόπειρας δολοφονίας, ενώ ο δράστης είχε ουσιαστικά πηδήξει από το ταξί αφού πρώτα είχε αρπάξει τα κλειδιά από τη μηχανή του αυτοκινήτου. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο, ένα μετασκευασμένο χαμηλού δραστικού βεληνεκούς πιστόλι με σιγαστήρα. Ο 32χρονος είχε καταθέσει ότι ο δράστης ήταν ηλικίας 35 – 40 ετών και φορούσε αθλητικά ρούχα. Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή