Ενα 24ωρο βίας με ξυλοδαρμούς και εμπρηστικές επιθέσεις

Ενα 24ωρο βίας με ξυλοδαρμούς και εμπρηστικές επιθέσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρση των περιστατικών βίας και ανομίας καταγράφηκε χθες απ’ άκρη σ’ άκρη του λεκανοπεδίου με ξυλοδαρμούς κρατικών λειτουργών, εμπρηστικές και καταδρομικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα, «ντου» σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σόλωνος πραγματοποίησαν χθες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι 15 αναρχικοί. Προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αποχώρησαν. Αργότερα, αναρτήθηκε στο Athens Indymedia κείμενο που έφερε την υπογραφή της ομάδας «Ρουβίκωνας» και απέδιδε την επίθεση στην ενασχόληση του συμβολαιογραφικού γραφείου με πλειστηριασμούς ακινήτων. Στο μεταξύ, τα ξημερώματα, ομάδα νεαρών πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση σε κέντρο υποβοηθούμενης γονιμοποίησης στο Χαλάνδρι. Εσπασαν την τζαμαρία εισόδου και πέταξαν στο εσωτερικό της κλινικής βόμβα μολότοφ.

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε, στις 7.20 χθες το πρωί έξω από το σπίτι του, στην Ανω Γλυφάδα, ο Νίκος Μαυροδημητράκης, διευθυντής του δεύτερου τελωνείου Πειραιά. Ο κ. Μαυροδημητράκης, ο οποίος είναι πατέρας τριών κοριτσιών, ξυλοκοπήθηκε άσχημα και απειλήθηκε από δύο αγνώστους. Μεταφέρθηκε για ιατρικές εξετάσεις στον Ευαγγελισμό. Για την επίθεση ενημερώθηκαν ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και η ΕΛ.ΑΣ. Σε δηλώσεις του ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι πρόκειται για άνανδρη επίθεση, η οποία δεν πρόκειται να ανακόψει το ελεγκτικό έργο των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αργότερα το απόγευμα, δέκα άτομα, φερόμενα ως οπαδοί της ΑΕΚ, ξυλοκόπησαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Γιώργο Πάνο, ενώ έβγαινε από το δημαρχείο. «Το γεγονός έρχεται ως φυσική συνέπεια του κλίματος βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο από δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ», αναφέρει ο δήμος, που ανέβαλε το Δ.Σ. «μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας από τα αρμόδια όργανα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή