Χτύπησαν μυστικό αστυνομικό στο Πάντειο

Χτύπησαν μυστικό αστυνομικό στο Πάντειο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε χθες το μεσημέρι αρχιφύλακας που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας και εκτελούσε υπηρεσία κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο μυστικός αστυνομικός που περιπολούσε στην περιοχή έγινε αντιληπτός από άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα στο προαύλιο του πανεπιστημίου και φέρονται να ανήκουν στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο. Τον καταδίωξαν και αφού κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν τον ξυλοκόπησαν, χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο σώμα. Τελικά, ο αστυφύλακας μπόρεσε να ξεφύγει και προσέτρεξε σε αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν μερικά μέτρα πιο μακριά, κοντά στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Τα επεισόδια προσωρινά γενικεύτηκαν, καθώς οι νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς της διμοιρίας εκτοξεύοντας εναντίον τους διάφορα αντικείμενα, μεταξύ άλλων καρέκλες και τραπέζια που πήραν από κοντινή καφετέρια. Λίγη ώρα αργότερα, η ένταση εκτονώθηκε δίχως να γίνουν συλλήψεις ή να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Τα γεγονότα στο Πάντειο άρχισαν να εκτυλίσσονται στις 11 το πρωί, όταν περίπου 50 άτομα έστησαν μικροφωνική στο προαύλιο του πανεπιστημίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πρυτανείας και του καθηγητή Αγγελου Συρίγου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού εντός του Παντείου, το μεσημέρι της 14ης Φεβρουαρίου.

Πιθανολογείται ότι λόγω της έντασης που επικρατούσε από το πρωί στον χώρο του πανεπιστημίου, δόθηκε εντολή σε μια διμοιρία των ΜΑΤ να μετακινηθεί κοντά στο Πάντειο (σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε από τη ΓΓΕΕ), ενώ στο σημείο πήρε εντολή να μεταβεί και ο αστυφύλακας της κρατικής με τα γνωστά αποτελέσματα. Αναγνωρίστηκε, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συμμετάσχει στη σύλληψη του 24χρονου που κατηγορείται ότι μετείχε μαζί με δύο ακόμα άτομα στον ξυλοδαρμό του Αγγελου Συρίγου.

Επίσης, στη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης, οι νεαροί ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με δύο καθηγητές, ενώ κατά πληροφορίες, φοιτητές που τοποθετούνται στην Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα πραγματοποιήσουν «παρέμβαση» στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, με αίτημα να αρθεί η στήριξη στο πρόσωπο του καθηγητή Συρίγου. Μετά τον ξυλοδαρμό του κ. Συρίγου και τη δίωξη που ασκήθηκε κατά ενός εκ των δραστών, στο Πάντειο υπάρχει κλίμα πίεσης κατά των πανεπιστημιακών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή παρέμβασή τους οι φοιτητές θα συνδέσουν τη δίωξη του φοιτητή που ενεπλάκη στον ξυλοδαρμό του Α. Συρίγου με την προκαταρκτική έρευνα σε βάρος εννέα φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης για πιθανή τέλεση των αδικημάτων παράνομης βίας, μετά καταγγελία πανεπιστημιακού.

Από την πλευρά του, το Δ.Σ. του συλλόγου διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου έχει καταδικάσει τη βιαιοπραγία κατά του Αγγελου Συρίγου δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, «πως μόνο η συλλογική δράση εξασφαλίζει την προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών και του πανεπιστημιακού ασύλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή