Σαββαΐδου: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την αποπομπή μου

Σαββαΐδου: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την αποπομπή μου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ικανοποίηση πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων αλλά και σε πολιτική εμπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε την αποπομπή της η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ενώπιον της επταμελούς σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η κ. Σαββαΐδου, η οποία σημειωτέον είναι δικηγόρος, εμφανίστηκε αυτοπροσώπως κατά τη χθεσινή συζήτηση της προσφυγής που έχει καταθέσει στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με την οποία αποπέμφθηκε από τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2015. Οπως υποστήριξε, η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για αποπομπή της συνιστά κατάχρηση εξουσίας, καθώς δεν εκδόθηκε προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για πολιτική εμπάθεια στο πρόσωπό της, καταγγέλλοντας επί μακρόν προσπάθεια απομάκρυνσής της και εξαναγκασμού της σε παραίτηση.

Στην προσφυγή της η τέως γ.γ. Δημοσίων Εσόδων υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι αντισυνταγματική και αντίκειται στην ΕΣΔΑ, καθώς δεν μπορεί ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων να παυθεί με αυτή τη διαδικασία. Επίσης υποστηρίζει ότι σε κάθε περίπτωση η επίμαχη απόφαση είναι παράνομη, καθώς δεν προηγήθηκε απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ενώ παράλληλα παραβιάστηκε και ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, αφού πρόκειται  για μια ατομική διοικητική πράξη, η οποία έπρεπε να έχει ειδική αιτιολογία.

Ως προς την ποινική εκκρεμότητα που είχε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όπως γνωστοποιήθηκε στο δικαστήριο αυτή έκλεισε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (1338/2016), το οποίο έκρινε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη βάρος της είχε ασκηθεί, καθώς φερόταν να είχε δώσει μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% των διαφημιστικών τους εσόδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή