Η Αστυνομία αναζητεί το κίνητρο του δράστη

Η Αστυνομία αναζητεί το κίνητρο του δράστη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντήσεις σε δύο βασικά ερωτήματα – γρίφους ψάχνουν οι αστυνομικοί που ερευνούν τον φόνο του 52χρονου οδηγού ταξί Γ.Δ., τη νύχτα της Τρίτης στην Κηφισιά και την απόπειρα δολοφονίας ενός ακόμα οδηγού ταξί στις 11 Φεβρουαρίου, στην ίδια περιοχή.

Το πρώτο, αφορά τον λόγο για τον οποίο ο δράστης επιτίθεται σε οδηγούς ταξί, μιας και σε καμία από τις δύο υποθέσεις δεν υπάρχει προφανές κίνητρο. Πιθανολογείται ότι κάποια αρνητική εμπειρία είναι αυτή που πυροδοτεί το μένος του κατά οδηγών ταξί, δίχως προς το παρόν οι αστυνομικοί να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Το δεύτερο ερώτημα αφορά τον λόγο για τον οποίο ο δράστης κατηύθυνε τα θύματά του στην περιοχή της Κηφισιάς και συγκεκριμένα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Ο 52χρονος οδηγός ταξί βρέθηκε δολοφονημένος στη συμβολή της οδού Χαρ. Τρικούπη με την οδό Κοκκιναρά, ενώ και η απόπειρα δολοφονίας του 32χρονου έγινε στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στη συμβολή της οδού Χαριλάου Τρικούπη με την οδό Μαυρομιχάλη.

Ο 32χρονος (είχε γλιτώσει με τραύματα από σφαίρες στον λαιμό) φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «πήρε κούρσα» τον δράστη από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Τον περιέγραψε ως άτομο ηλικίας 35 ετών, ενώ φέρεται να κατέθεσε ότι φορούσε αθλητικά ρούχα όταν επιβιβάστηκε στο ταξί. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών του τμήματος ανθρωποκτονιών, ο δράστης επιβιβάστηκε στο ταξί του δολοφονημένου Γ.Δ. κοντά στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Και στις δύο περιπτώσεις έχει χρησιμοποιηθεί το ίδιο όπλο, ένα μετασκευασμένο πιστόλι – ρέπλικα, με χαμηλό δραστικό βεληνεκές, στο οποίο μάλιστα ο δολοφόνος έχει προσαρμόσει σιγαστήρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή