Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τεράστια προβλήματα» και «σοβαρές δυσλειτουργίες» καταγγέλλει για άλλη μία φορά η ομοσπονδία των εργαζόμενων στο πρ. ΙΚΑ και νυν ΕΦΚΑ, κάνοντας λόγο για «εικόνες ντροπής» στα μητρώα ανά την Ελλάδα. Με μια σκληρή ανακοίνωση, η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ κατακεραυνώνει «την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο προχωρά το μεγαλύτερο –υποτίθεται– στοίχημα για την κοινωνική ασφάλιση της χώρας» και μιλά για «οργανισμό–τερατούργημα». Οι εργαζόμενοι, αναφέρει η ανακοίνωση, έρχονται αντιμέτωποι με την οργή, την απόγνωση και τον θυμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Μάλιστα επισημαίνει ορισμένα υποκαταστήματα του πρ. ΙΚΑ –όπως σε Αλεξάνδρας, Παγκράτι, Πάτρα, Αγία Σοφία, κ.λπ.– όπου στα μητρώα εκτυλίσσονται βαθιά θλιβερές και ιδιαίτερα ανησυχητικές σκηνές. «Δεν είναι μιντιακός θόρυβος», σημειώνει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Θεοδωρίδης και συνεχίζει: «2,5 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ παίρνουν σάρκα και οστά με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο οι φόβοι τους οποίους εγκαίρως και επανειλημμένως έχουμε εκφράσει στην πολιτική ηγεσία και στη διοίκηση».

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ από κοινού με την ΠΟΠΟΚΠ είχαν επισημάνει πως το μητρώο του ΕΦΚΑ δεν λειτούργησε ούτε λειτουργεί ακόμη ολοκληρωμένα. «Εχουν γίνει τεράστια λάθη κατά τη μεταφορά των δεδομένων, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων. Για παράδειγμα, για δύο γυναίκες με συνωνυμία υπήρξε συγχώνευση των μητρώων τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται εγγραφή μόνο για τη μία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πάγωμα διαδικασίας π.χ. απόδοσης σύνταξης θανάτου, απόδοσης εξόδων κηδείας, υποβολής ΑΠΔ κ.λπ.». Η διοίκηση σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων» από πλευράς των συνδικαλιστών με «απάνθισμα τεχνικού – ψηφιακού χαρακτήρα λεπτολογιών», ενώ υποστήριξε πως είναι λογικό να προκύψουν διπλοεγγραφές στην ενοποίηση μητρώων με 30 εκατ. εγγραφές, η αποκατάσταση των οποίων έχει ήδη δρομολογηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή