Σε δομές φιλοξενίας θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες που εντοπίστηκαν ανοιχτά των Παξών

Σε δομές φιλοξενίας θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες που εντοπίστηκαν ανοιχτά των Παξών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δομές φιλοξενίας αναμένεται να μεταφερθούν οι 117 πρόσφυγες που έφθασαν το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Πάτρας με φορτηγό πλοίο που τους περισυνέλεξε χθες το απόγευμα από θαλάσσια περιοχή, ανοικτά των Παξών.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές, «είχαμε ειδοποιηθεί από χθες το βράδυ για την άφιξη των προσφύγων και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, ώστε να τους φιλοξενήσουμε, σύμφωνα με τις αξίες του ανθρωπισμού και του πολιτισμού μας». Και πρόσθεσε: «μόλις έφθασαν οι πρόσφυγες φροντίσαμε, ώστε να τους δώσουμε φαγητό και νερό, διότι ήταν εμφανώς καταπονημένοι».

Στο χώρο του λιμανιού στήθηκε ένα πρόχειρο ιατρείο, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες ιατρικές βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη περίθαλψης.

Στο λιμάνι βρέθηκαν επίσης για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στελέχη του δήμου, γιατροί και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οταν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες από την πλευρά του Λιμενικού, αναμένεται να ξεκινήσει σε συνεργασία με την Αστυνομία η μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν οι μικρές ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις τελευταίες 48 ώρες.

Από το πρωί της περασμένης Δευτέρας μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί στη Λέσβο πέρασαν 13 άτομα, στη Χίο 21 και στη Σάμο 41.

Σύμφωνα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου στα νησιά της περιοχής βρίσκονται, έχοντας καταθέσει αίτημα ασύλου, 8.780 άτομα. Από αυτούς οι 3.745 ζουν σε καταυλισμούς στη Λέσβο, οι 3.332 στη Χίο και οι 1.703 στη Σάμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή