Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο «Σάκης» του Captagon

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο «Σάκης» του Captagon

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν ο συνταξιούχος αστυνομικός, που κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση παρασκευής και διακίνησης του αμφεταμινούχου χαπιού Captagon, γνωστού ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Κατά πληροφορίες, ο 53χρονος απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ. Α. Μ. ή «Σάκης» την άνοιξη του 2014 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με ανεξάρτητο συνδυασμό, δίχως πάντως να εκλεγεί. Την υποψηφιότητα του πρώην αστυνομικού είχε αρχικά ανακοινώσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Η φωτογραφία των δύο ανδρών να ανταλλάσσουν τη συνήθη χειραψία με το βλέμμα στραμμένο στον φωτογραφικό φακό υπάρχει διαθέσιμη στο Διαδίκτυο.

Ο απόστρατος δεν συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου, ωστόσο το όνομά του αναφέρεται στη δικογραφία που συνέταξε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ. Κατηγορείται, όπως και δύο ακόμη αλλοδαποί που επίσης διαφεύγουν τη σύλληψη, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η διασύνδεσή του με το κύκλωμα προέκυψε το φθινόπωρο, μετά συνάντηση που είχε σε καφετέρια της Γλυφάδας με ένα από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας των ναρκεμπόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντησή τους αυτή οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν το ενδεχόμενο μεταφοράς του παράνομου φορτίου με ταχύπλοο σκάφος από την Αττική στις ακτές της Τουρκίας. Μάλιστα, πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών υποστήριξε ότι ο 53χρονος ακούστηκε να προτρέπει τον συνομιλητή του να προβεί σε «παρεμβάσεις» στο ταχύπλοο σκάφος προκειμένου να προστεθεί σ’ αυτό μία ακόμη δεξαμενή καυσίμου. Το διάστημα που ακολούθησε, ο κατηγορούμενος συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται να επισκέφθηκε την αποθήκη στο Κορωπί, όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες μετασκευής του ταχύπλοου.

Στο μικροσκόπιο της ανάκρισης, στο μεταξύ, βρίσκεται η αγορά ακινήτου στο Παλαιό Φάληρο από τη σύζυγο ενός εκ των δύο Τούρκων κατηγορουμένων, κατά το τελευταίο εξάμηνο. Για την υπόθεση έχουν ήδη ενημερωθεί ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα οικονομικού εγκλήματος και η Αρχή για το «ξέπλυμα». Υπάρχουν υπόνοιες ότι η αγορά του διαμερίσματος (το κόστος της ξεπερνά τις 250.000 ευρώ) έγινε με στόχο ο ένας από τους Τούρκους που φέρονται να μετείχαν στο κύκλωμα να αποκτήσει άδεια διαμονής στη χώρα. Ο νόμος προβλέπει ότι με την αγορά ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ, οι υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να αποκτήσουν πενταετή άδεια διαμονής στη χώρα. Είχε προηγηθεί τυχαία σύλληψή του τον Ιούλιο από δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Χθες, οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή