ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ευχές του Αλέξη Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

oi-eyches-toy-alexi-tsipra-gia-tin-pagkosmia-imera-tis-gynaikas-2178899

Με μία σειρά συμβολικών αναρτήσεων σε πρόσωπα γυναικών που η κάθε μία κάνει τον δικό της αγώνα και έχει το δικό της στίγμα έκανε ο πρωθυπουργός για την Ημέρα της Γυναίκας στον λογαριασμό του στο Twitter. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως από το 1857 έως σήμερα ο αγώνας των γυναικών «για ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια συνεχίζεται. 

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός παραθέτει συμβολικά ορισμένες σύγχρονες γυναίκες ηρωίδες που παλεύουν η κάθε μία στη ζωή της. Αναφέρει την πρέσβειρα σήμερα των Ηνωμένων Εθνών Νάντια Μουράντ, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους τζιχαντιστές, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, την Μάγδα Φύσσα, τις οροθετικές γυναίκες και τις γιαγιάδες της Λέσβου.

Ο αγώνας συνεχίζεται, καταλήγει ο πρωθυπουργός, με «το πρόσωπο των γυναικών όλου του κόσμου που αγωνίζονται με πείσμα».

Oλα τα tweet του Αλέξη Τσίπρα:

«8 Μάρτη 1857. Η μεγάλη απεργία των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας με αιτήματα για ισότητα και εργασιακή προστασία πνίγεται στο αίμα.
8 Μάρτη 2017. Ο αγώνας για ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια συνεχίζεται. Με το πρόσωπο των γυναικών του κόσμου που δεν σκύβουν το κεφάλι.
Το πρόσωπο της @NadiaMuradBasee, θύμα ακραίας σεξουαλικής κακοποίησης από τον ISIS, πρέσβειρα σήμερα των Ηνωμένων Εθνών.
Το πρόσωπο της Κωνσταντίνας Κούνεβα @kkuneva, εργάτρια, συνδικαλίστρια, μετανάστρια, μητέρα, Ευρωβουλευτής.
Το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα, της μητέρας που αγωνίζεται για δικαιοσύνη.
Το πρόσωπο των 11 οροθετικών γυναικών που διαπομπεύθηκαν χυδαία πριν κάποια χρόνια από αυθαιρετούντες κυβερνόντες.
Το πρόσωπο των γιαγιάδων της Λέσβου που με την απλόχερη αγκαλιά τους στους πρόσφυγες ανέδειξαν στον κόσμο το μεγαλείο της ανθρωπιάς.
Το πρόσωπο των γυναικών όλου του κόσμου που αγωνίζονται με πείσμα.
Χρόνια πολλά σε όλες! Καλή δύναμη, καλούς αγώνες!»