Δεκαπέντε προσαγωγές για την κατάληψη των γραφείων της Speedex από τον Ρουβίκωνα

Δεκαπέντε προσαγωγές για την κατάληψη των γραφείων της Speedex από τον Ρουβίκωνα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις προσαγωγές δεκαπέντε ατόμων, 13 ανδρών και δύο γυναικών, προχώρησε η αστυνομία στο πλαίσιο της κατάληψης στα κεντρικά γραφεία της Speedex στην οδό Σενέκα 24 στην Κάτω Κηφισιά από τον Ρουβίκωνα.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η κατάληψη έγινε με αφορμή τον θάνατο σε τροχαίο υπαλλήλου της εταιρείας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα κάνουν λόγο για «δολοφονία με συγκεκριμένο κίνητρο και συγκεκριμένους ηθικούς αυτουργούς», ενώ καταγγέλλουν τις «απλήρωτες υπερωρίες, την παντελή έλλειψη προστατευτικών μέσων (κράνος, αδιάβροχα, μπότες, γάντια, μπουφάν μηχανής κλπ), την πλήρη αδιαφορία για τις καιρικές συνθήκες και την εγκληματικά ελλιπή συντήρηση στα μηχανάκια και γενικότερα τα οχήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι 700 οδηγοί δικύκλων της εταιρείας SPEEDEX όσο και οι χιλιάδες οδηγοί κούριερ και πάσης φύσης ντελιβεράδες».

Συνθήκες, που όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση έχουν σαν στόχο «το ξεζούμισμα των 300 οδηγών φορτηγών της και των 700 οδηγών των δικύκλων της για να ανεβάσει τον κύκλο εργασιών της».

Ο Ρουβίκωνας καλεί τέλος «τον κάθε ένα και την κάθε μία εκμεταλλευόμενο και εκμεταλλευόμενη να αναλογιστεί τη θέση του και να βρει το δρόμο προς τη συλλογικοποίηση, την αντίσταση, την αξιοπρέπεια».

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή