«Κλείνει ο κύκλος της παραχώρησης του στρατοπέδου Παύλου Μελά» δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Δεμουρτζίδης

«Κλείνει ο κύκλος της παραχώρησης του στρατοπέδου Παύλου Μελά» δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Δεμουρτζίδης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επί 15 και πλέον χρόνια προσπαθούσαμε για την απόδοση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στην τοπική κοινωνία. Σήμερα κλείνει αυτός ο κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος που έχει να κάνει με την αξιοποίηση του χώρου» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Ο κ. Δεμουρτζίδης υποστήριξε πως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η παραχώρηση του ανενεργού στρατοπέδου θα πάρει τον δρόμο για το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά, εκεί όπου θα λάβει γνώση το Σώμα και θα προχωρήσει στην έγκριση της συμφωνίας.

«Είναι μια συμφωνία παραχώρησης για 100 χρόνια, με την προοπτική ανανέωσης. Το στρατόπεδο μένει στην πόλη. Η θέση μας ως διοίκηση είναι πως θα γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο, ένας χώρος πρασίνου για όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη, για όλη την πόλη» είπε ο δήμαρχος.

Επιπλέον, ο κ. Δεμουρτζίδης αναφέρθηκε στους πόρους που θα αναζητηθούν για την υλοποίηση των σχεδίων ανάπλασης του στρατοπέδου. «Έχουν ανοίξει ευρωπαϊκά προγράμματα, έχουμε το κονδύλι ύψους 10 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ο περιφερειάρχης γι αυτό το εγχείρημα. Είναι ένα ποσό που καλύπτει την πρώτη φάση της αξιοποίησης, την απόδοση του χώρου σε κοινή χρήση. Στη συνέχεια, χρειάζονται περισσότερα χρήματα γιατί πρέπει να ανακατασκευαστούν τα κτίρια. Θα ζητήσω τη βοήθεια του πρωθυπουργού αν και ξέρω πως βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, ενώ πιστεύω πως θα προσελκύσουμε και κεφάλαια ανθρώπων που θελήσουν να προσφέρουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή