Ιερώνυμος: Ο διάλογος για τα Θρησκευτικά θα συνεχιστεί

Ιερώνυμος: Ο διάλογος για τα Θρησκευτικά θα συνεχιστεί

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ακούσθηκαν πολλές απόψεις και καταλήξαμε ότι πρέπει να συνεχισθεί ο διάλογος με την πολιτεία πάνω σε βασικά σημεία που δεν είναι καινούργια», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Μάλιστα, ανέφερε ότι «ο διάλογος θα ξεκινήσει με αρχή και κομβικό σημείο την συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου στις 5 Οκτωβρίου, όταν έδωσε και την κατεύθυνση ο ίδιος ο πρωθυπουργός και συμφωνήσαμε να σχηματισθούν αυτές οι επιτροπές, που θα κάνουν και τη συζήτηση». Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι «αποφασίσαμε να γίνουν οι επιτροπές. Ορίσαμε τα μέλη. Θα αρχίσει ο διάλογος και πιστεύουμε ότι θα πάει καλά. Περιμένουμε να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε, σε συνεργασία με την πολιτεία, στο κείμενο που θα γίνει το νέο βιβλίο για τα παιδιά μας στα σχολεία».

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπογράμμισε ότι αγαπά τον κ. Φίλη και επανέλαβε ότι παραπέμπει τον ίδιο, αλλά και τους δημοσιογράφους σε όσους ήταν παρόντες στην συνάντηση «και δεν ήταν λίγοι», συμπλήρωσε για να εξηγήσει πως «ήταν ο πρωθυπουργός, ο κ. Καμένος, η κ. Γεροβασίλη, τρεις ιεράρχες και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας. Να κάνουμε όλοι λάθος; Ψάξτε να δούμε πού είναι η αλήθεια», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφορικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Ιεραρχίας για την συνέχιση ή μη του διαλόγου με την πολιτεία για το μάθημα των Θρησκευτικών και σε ερώτηση αν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε πως ποτέ δεν τέθηκε αυτό στο μυαλό του. «Αν κάποια στιγμή καταλάβω ότι δεν με αγαπούν οι αδελφοί μου, θα φύγω να πάω εκεί που αγαπάω εγώ καλύτερα, στο μοναστήρι μου», είπε και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία τέτοια έννοια, «αλλά τους ευχαριστώ, γιατί από τους 62 οι 57 κάθισαν στο πλευρό μου και αυτό με συγκινεί και μου δίνει δύναμη περισσότερη».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή