Πρόσληψη 1.000 οπλιτών για τις Ειδικές Δυνάμεις

Πρόσληψη 1.000 οπλιτών για τις Ειδικές Δυνάμεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση για κατάταξη 1.000 οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ), με διάρκεια παραμονής έως και τρία χρόνια, υπέγραψαν χθες οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών. Οι 600 θα απορροφηθούν από τον Στρατό Ξηράς, ενώ από 200 ΟΒΑ θα καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία. Η κίνηση αυτή έχει βασικό σκοπό την κάλυψη αναγκών μάχιμων μονάδων και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ΟΒΑ θα εκπαιδευτούν κυρίως για την κάλυψη θέσεων στις Ειδικές Δυνάμεις, όπου, λόγω του μειωμένου χρόνου της υποχρεωτικής θητείας, υπάρχει αυξημένη ανάγκη σε προσωπικό. Οι διαδικασίες και προϋποθέσεις για όσους ενδιαφέρονται να καταταγούν ως ΟΒΑ θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες από τα τρία επιτελεία.

Χθες, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποίησε επίσκεψη ο υποδιοικητής διοικήσεως των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Τίμοθι Ρέι, τον οποίο συνόδευε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ. Ο κ. Ρέι είχε συνομιλίες για διμερή θέματα αλλά και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τόσο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου (Π. Καμμένος και Δ. Βίτσας) όσο και με τον Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΑ Χρ. Χριστοδούλου. Από το ΓΕΕΘΑ έγινε γνωστό ότι στη συζήτηση μεταξύ του κ. Αποστολάκη και του κ. Ρέι «έγινε ειδική αναφορά στη στρατηγική σημασία της βάσης της Σούδας και στις ευκολίες που αυτή παρέχει στις συμμαχικές δυνάμεις», καθώς και στις διαδικασίες συνεκπαίδευσης που πραγματοποιούνται σε τακτικότατα χρονικά διαστήματα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ. Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα ενίσχυσης και διεύρυνσης της ήδη υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή