Βίντεο «πρόδωσε» τον δράστη της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Καστοριά

Βίντεο «πρόδωσε» τον δράστη της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Καστοριά

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη ύποπτος αστυνομικός για την δολοφονία του οδηγού ταξί που βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, σε αγροτική περιοχή, στη Λεύκη Καστοριάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 30χρονο ειδικό φρουρό που είχε αποσπαστεί στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του δράστη μετά από μαρτυρίες και υλικό βίντεο.

Στην Καστοριά μεταβαίνει κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτωνιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ενώ παραμένει ακόμα άγνωστο το κίνητρο της δολοφονίας, με αυτό της υπόθεσης ναρκωτικών να είναι ένα από τα ανοιχτά σενάρια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο φερόμενος ως δράστης, είναι ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τον κίνδυνο αντεκδίκησης, μετά την σύλληψη του Μαζιώτη. 

Ο 52χρονος οδηγός ταξί βρέθηκε νεκρός στη περιοχή Λεύκη και είχε δεχτεί τρεις σφαίρες, μια στο κεφάλι και δύο στο στήθος, από όπλο διαμετρήματος 45 χιλιοστών.

Η δολοφονία του οδηγού προκάλεσε πανικό στις τάξεις των επαγγελματιών οδηγών, καθώς η υπόθεση θύμισε την περίπτωση του μανιακού που επιτέθηκε σε δύο οδηγούς ταξί στην Κηφισιά, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον άλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή