Οκτώ μήνες μετά, μόλις πέντε γιατροί στο Νοσοκομείο Θήρας

Οκτώ μήνες μετά, μόλις πέντε γιατροί στο Νοσοκομείο Θήρας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις πέντε γιατροί για τις βασικές ειδικότητες της παθολογίας, της καρδιολογίας και της χειρουργικής καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες περίθαλψης κατοίκων και τουριστών της Σαντορίνης. Οκτώ μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης, οι γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης, κάνοντας λόγο για ανασφαλείς εφημερίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών και γιατρών.

Οπως αναφέρεται σε υπόμνημα που κατέθεσαν στην Εισαγγελία της Νάξου στις 3 Μαρτίου 2017 οι γιατροί του επιστημονικού συμβουλίου και της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου και το οποίο δημοσιοποίησε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, στον παθολογικό, καρδιολογικό και χειρουργικό τομέα σήμερα υπάρχουν μόλις πέντε γιατροί που επιφορτίζονται να κάνουν εξωτερικά ιατρεία, επείγοντα περιστατικά με υπεράριθμες εφημερίες και ταυτόχρονα να παρακολουθούν τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Από το οργανόγραμμα του νοσοκομείου προκύπτει ότι θα έπρεπε να εργάζονται σε αυτές τις ειδικότητες και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 21 γιατροί. «Που σημαίνει ότι όλο το έργο των αντίστοιχων τμημάτων μέχρι σήμερα εξυπηρετείται από το 25% μόνον του αριθμού των γιατρών που αναφέρονται στο οργανόγραμμα των νοσοκομείων», τονίζουν οι γιατροί στο υπόμνημά τους και συνεχίζουν: «Με το τόσο μειωμένο ιατρικό προσωπικό η λειτουργία του νοσοκομείου ώς και οι εφημερίες αυτού καθίστανται ανασφαλείς και τίθεται εν κινδύνω η υγεία ασθενών και γιατρών». Οπως καταγγέλλουν, ο κάθε γιατρός κάνει τουλάχιστον 15 εφημερίες τον μήνα, πολλές εκ των οποίων δεν θα αποζημιωθούν, ενώ όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν έχουν πάρει έως σήμερα, πλην ελαχίστων ημερών, τα ρεπό που αντιστοιχούν στις υπεράριθμες εφημερίες που κάνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή