Μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ

Μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι στροφές πριν από το τέλος, η νίκη της ΑΕΚ με 3-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με το ισόπαλο 1-1 του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, άφησε μόνο τον Πανιώνιο στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Ο πρωτοπόρος νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, διατήρησε την απόσταση των έξι βαθμών από τους «κυανέρυθρους» που επικράτησαν 1-0 της Λάρισας στη Ν. Σμύρνη, αλλά αύξησε ξανά σε διψήφια νούμερα τη διαφορά του από τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές του.

Με τον ΠΑΟΚ πλέον στο -11, τον Παναθηναϊκό στο -12 και την ΑΕΚ στο -14, ο Ολυμπιακός νιώθει μόνο μια αχνή απειλή από τον Πανιώνιο και μπορεί να στρέψει πιο άνετα την προσοχή του στη ρεβάνς με την Μπεσίκτας για το Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας προς το παρόν το επερχόμενο ντέρμπι της Λεωφόρου σε δεύτερο φόντο.

Με τη νίκη τους επί του Ατρομήτου, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τέλος σε ένα σερί τριών συνεχόμενων ηττών τους στο πρωτάθλημα και πηγαίνουν αύριο στην Πόλη με καλύτερη ψυχολογία σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Το καλύτερο κλίμα φάνηκε και στο τραπέζι που έκανε χθες στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο Μάριν με αφορμή τα 28α γενέθλιά του. Ηταν ουσιαστικά ένα γεύμα συσπείρωσης ενόψει των αγώνων με Μπεσίκτας και Παναθηναϊκό, δύο συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε τρεις μέρες με πολύ αυξημένο συντελεστή δυσκολίας.

Με την υπόθεση του τίτλου να έχει λίγο – πολύ ξεκαθαρίσει, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στη μάχη για τα πλέι οφ, όπου έξι ομάδες διεκδικούν τις τέσσερις θέσεις αυτού του μίνι πρωταθλήματος. Ο Πανιώνιος έχει μια σημαντική διαφορά 9 βαθμών από την 6η Ξάνθη, αλλά έχει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα με ματς σε Τούμπα και Λεωφόρο, σε αντίθεση με τους ακρίτες που έχουν μια εξάδα (θεωρητικά) βατών αγώνων και μπορούν να «τρυπώσουν» στην τετράδα αν αποφύγουν λάθη σαν κι αυτό που έκαναν με την ήττα τους (1-0) στην Κέρκυρα. Το πιο δύσκολο πρόγραμμα το έχει σαφώς ο Παναθηναϊκός. Εχει μεν μια διαφορά 3 βαθμών από την Ξάνθη, αλλά τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια του τα έχει κατά σειρά με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Αν δεν τα πάει καλά σε αυτό το κρίσιμο διάστημα, κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ. Στον χορό των πλέι οφ είναι και ο Πλατανιάς. Νίκησε 1-0 τη Βέροια, έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και κανείς δεν μπορεί να τον βγάλει από το κάδρο.

Με αυτά τα δεδομένα, αν για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο μοιάζει να είναι περισσότερο γοήτρου, για τον Παναθηναϊκό είναι ένα κομβικό παιχνίδι για να «σώσει» τη χρονιά. Παρότι οι «πράσινοι» παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο τον τελευταίο μήνα, χάνουν τη δυναμική τους εκτός έδρας και δεν μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν την καλή αγωνιστική τους εικόνα. Ο «κίτρινος πυρετός» τους κτύπησε και στο Καυταντζόγλειο, καθώς τρεις σημαντικοί παίκτες τους συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες και θα λείψουν σε ένα από τα επόμενα 4 παιχνίδια. Ο Ουζουνίδης αποφάσισε οι Μπεργκ και Κουρμπέλης να εκτίσουν τη μία αγωνιστική της ποινής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ζέκα (ορκίζεται σήμερα Ελληνας και μπορεί να πλέον να κληθεί στην Εθνική από τον Σκίμπε) στο ματς με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο. Η ΑΕΚ πανηγυρίζει μεν τη νίκη επί του ΠΑΟΚ (έχασε για δύο εβδομάδες με θλάση τον Κάμπος) που είχε τη σφραγίδα του Αραούχο, αλλά ξέρει πλέον ότι με τέτοιες εμφανίσεις πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει τον Αργεντινό επιθετικό μετά το καλοκαίρι. Αυτό το επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε ισπανικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Ανχελ Ραμίρες: «Τον αφήσαμε για να του δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο γιατί είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τη Λας Πάλμας. Η ΑΕΚ, όσο κι αν θέλει να κάνει μια καλή προσφορά, είναι μακριά από το να καλύψει τα χρήματα που θα δεχθούμε για τον Αραούχο». Η ΑΕΚ προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές χθες στα τμήματα υποδομής της, όπου αναλαμβάνει επικεφαλής ο Ακης Ζήκος αντί του Μιχάλη Μητροτάσιου, με άμεσο συνεργάτη τον μέχρι πρότινος διευθυντή Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, Γιάννη Σαμαρά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη της «ουράς». Ο Ηρακλής πήρε ένα σημαντικό βαθμό απέναντι στον Παναθηναϊκό και ανάσανε παραπάνω μετά το χθεσινό 1-1 στο παιχνίδι του Λεβαδειακού – Αστέρα Τρίπολης. Με την επιστροφή του Βεργέτη, η ομάδα της Τρίπολης πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό με το γκολ του Μανιά στο 68΄ που ισοφάρισε το γκολ του Βασιλείου από το 58΄. Με την ισοπαλία αυτή, ο Λεβαδειακός παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή