6-30 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδοσιακά, με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας, στο οποίο περιλαμβάνεται η Εκθεση, θα αρχίσουν την Τετάρτη 7 Ιουνίου οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους αποφοίτους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων, το οποίο ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, θα ακολουθήσει η εξέταση μαθημάτων προσανατολισμού και η «αυλαία» θα πέσει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου με τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία γενικής παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν την Τρίτη 6 Ιουνίου με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 21 Ιουνίου με μαθήματα ειδικότητας.

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ., καθώς στις 8.30 π.μ. θα αρχίζει η εξέταση κάθε μαθήματος,που θα έχει διάρκεια τρεις ώρες. Εξαίρεση αποτελεί το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο στα ΕΠΑΛ, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε, επίσης, το πρόγραμμα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που ενδιαφέρονται να εισαχθούν σε τμήματα πανεπιστημίων, ΤΕΙ και των σχολών τουριστικής εκπαίδευσης, για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα. Οι εξετάσεις αυτές θα αρχίσουν στις 22 Ιουνίου με τα Αγγλικά και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου με τα Ιταλικά.

Τέλος, ως προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ορίστηκε το διάστημα από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή