17 άτομα παραπέμπονται για τα ιπτάμενα ραντάρ

17 άτομα παραπέμπονται για τα ιπτάμενα ραντάρ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη παραπέμπει για τα ιπτάμενα ραντάρ συνολικά 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, που είχε προφυλακιστεί και για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με πρότασή του, 363 σελίδων, ο εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης. Συγκεκριμένα, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή σε δίκη όλων των εμπλεκομένων, μεταξύ των οποίων ο βρετανικής καταγωγής δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Κάντας, ο Γιάννης Σμπώκος, στελέχη της εταιρείας Ericsson για τη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος επί Ακη Τσοχατζόπουλου. Οι 17 προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για δωροδοκία και άλλοι 9 να απαλλαγούν, ενώ δεν εντοπίζει ενδείξεις για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι, μέσω της εταιρείας του, ο Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να μοίρασε «μίζες» της σουηδικής εταιρείας ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24,9 εκατ. κορώνων Σουηδίας σε Γιάννη Σμπώκο, Ακη Τσοχατζόπουλο και στελέχη του υπουργείου για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή