ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aπαγορεύτηκε στην Κωνσταντοπούλου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη της Siemens

kw-thumb-large

Δεν επιτράπηκε, όπως αναμενόταν, να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, o φορέας με την επωνυμία «Δικαιοσύνη για όλους» που έχει ιδρυθεί και εκπροσωπήθηκε  στο δικαστήριο από την επικεφαλής του κόμματος «Ελευθερία Πλεύσης» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την σχετική εισαγγελική πρόταση και δεν επέτρεψε στο εν λόγω σωματείο να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων, δηλαδή να μετάσχει στη δίκη και να μπορεί να υποβάλλει και αιτήματα για αποζημίωση υπέρ του δημοσίου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε στη δικαστική απόφαση και μεταξύ άλλων κατήγγειλε τη διαδικασία ως «στημένη», ενώ από το δικαστήριο της διευκρινίστηκε ότι δεν είχε δυνατότητα συμμετοχής στη δίκη αυτή, λόγω ελλείψεως κάθε νομιμοποίησης.

Υπέρ του να μην παραστεί το σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους» ως πολιτική αγωγή είχαν ζητήσει και άλλοι παράγοντες της δίκης, ενώ τέλος η Ζωή Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε ότι σχετικά με την εκδίκαση της υποθέσεως με τα μαύρα ταμεία «υπάρχουν ισχυρότατες πιέσεις να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Η δίκη πάντως που ξεκίνησε έντεκα χρόνια μετά την έναρξη των δικαστικών ερευνών στη χώρα μας και είκοσι χρόνια από τότε που υπογράφηκε η επίμαχη σύμβαση της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών τηλεπικοινωνιών που αποτελεί και το μοναδικό αντικείμενο της δίκης, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο επίλυσης πολλών διαδικαστικών θεμάτων και διεξάγεται μετ΄εμποδίων χρονικά λόγω της ελλείψεως βασικών υποδομών στα δικαστήρια της Αθήνας για την εκδίκαση μεγάλων υποθέσεων, παρά τις όποιες προσπάθειες, έχουν πλέον καταβληθεί.