Μέχρι την Τετάρτη 22 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής στο Public Integrity Hackathon

Μέχρι την Τετάρτη 22 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής στο Public Integrity Hackathon

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι την Τετάρτη 22 Μαρτίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο το Public Integrity Hackathon που οργανώνεται στις 1 και 2 Απριλίου. Το Hackathon θα διεξαχθεί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και απευθύνεται σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς-ερευνητές, start-up επιχειρήσεις, προγραμματιστές, ερευνητές καθώς και όσους άλλους ενδιαφέρονται για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Ο βασικός στόχος του Public Integrity Hackathon είναι η δημιουργία και ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών (για το διαδίκτυο, τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ο, τι αφορά την πρόληψη και τη μηδενική ανοχή φαινομένων διαφθοράς. Γενικά, όπως λένε οι οργανωτές «διαφθορά είναι η κατάχρηση ανατεθειμένης εξουσίας με σκοπό το προσωπικό όφελος».

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, το Public Integrity Hackathon είναι «εντατικός μαραθώνιος ανταγωνισμού ιδεών και προγραμματισμού, που φέρνει σε επαφή τους αρμόδιους σε θέματα καταπολέμησης διαφθοράς με το ταλέντο και τη δημιουργικότητα των προγραμματιστών λογισμικού, στοχεύοντας στην ανάπτυξη εφαρμογών για τις προκλήσεις ενάντια στη διαφθορά.

Οι ψηφιακές αυτές εφαρμογές μπορεί να περιλαμβάνουν, εκπαιδευτικές εφαρμογές απευθυνόμενες σε μαθητές, δημιουργία μιας κεντρικής πλατφόρμας υποδοχής καταγγελιών σχετικών με τη διαφθορά, δημιουργία εργαλείων απευθυνόμενων σε δημοσίους υπαλλήλους, εφαρμογές οπτικοποίησης του κόστους της διαφθοράς, εφαρμογή για την παρακολούθηση των δημοσιονομικών του Κράτους και την εποπτεία των

διαδικασιών από τους πολίτες, παιχνίδια που θα εξοικειώνουν τους πολίτες με την έννοια της διαφθοράς».

Κατά τη διακριτική ευχέρεια του ΟΟΣΑ, οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν ένα συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών με σκοπό την ανάπτυξη της ιδέας τους σε ένα πλήρες τεχνολογικό εργαλείο έτοιμο για

χρήση από το κοινό. Η επιλογή των νικητών θα πραγματοποιηθεί από κριτική επιτροπή.

Το  Public Integrity Hackathon οργανώνεται από τον Οργανισμό Οικονομική Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕΓΚΑΔ), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ). Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας email στο [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή