ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυλάκιση χωρίς αναστολή στον Σώρρα

fylakisi-choris-anastoli-ston-sorra-2180650

ΠΑΤΡΑ. Οι φυλακές περιμένουν τον Αρτέμη Σώρρα και τη σύζυγό του μετά την ποινή κάθειρξης οκτώ ετών που επεβλήθη χθες και στους δύο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, αφού κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Μάλιστα, η ποινή που επεβλήθη από το δικαστήριο, η οποία περιλαμβάνει και πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα κινηθούν οι διαδικασίες για τη σύλληψή τους, αφού πρώτα διαβιβαστεί στις διωκτικές αρχές απόσπασμα της δικαστικής απόφασης.

Ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον Αρτέμη Σώρρα και τη σύζυγό του να υποβάλουν αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία οι δύο κατηγορούμενοι δεν ήσαν παρόντες, αλλά μέσω συνηγόρου ζήτησαν αναβολή από το δικαστήριο. Ομως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διότι ήδη είχαν πάρει στο παρελθόν τρεις αναβολές για την ίδια υπόθεση.

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του αφορούσε, σύμφωνα με τον μηνυτή και δικηγόρο Φώτη Λεπίδα, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας, το οποίο πήραν και στη συνέχεια το πούλησαν τρεις φορές με εξουσιοδοτήσεις, χωρίς να αποδώσουν τα χρήματα.

Οπως δήλωσε μετά το τέλος της δίκης ο Φώτης Λεπίδας, «νιώθω λίγο άσχημα, γιατί διέκοψα την πορεία της Ελλάδας προς τη σωτηρία και καταδίκασα τον σωτήρα, ο οποίος πλέον θα εκτίσει ποινή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να είχε προσέλθει χθες, Παρασκευή, στην Εισαγγελία της Αθήνας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής λειτουργού, ως ύποπτος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, ανάμεσα στα οποία η σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο ίδιος ούτε ο δικηγόρος του έκαναν την εμφάνισή τους.

Ο Αρτέμης Σώρρας, που διατείνεται ότι μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της χώρας και των πολιτών της, ελέγχεται για απάτες και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έπειτα από καταγγελίες πολιτών που έπεσαν θύματα της δράσης του, αλλά και τη διαβίβαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, σχετικών δημοσιευμάτων στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Εκτός από τον Αρτέμη Σώρρα έχουν κληθεί σε εξηγήσεις για κακουργηματικές πράξεις και άλλοι επτά συνεργάτες του, που αποτελούν κατά τις καταγγελίες τον «σκληρό» πυρήνα της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις».