Μετ’ εμποδίων από 15/4 κινητικότητα, αξιολόγηση

Μετ’ εμποδίων από 15/4 κινητικότητα, αξιολόγηση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητικότητα, αξιολόγηση, αλλά και επιλογές προϊσταμένων τίθενται σε εφαρμογή μέχρι τις 15 Απριλίου, ωστόσο και στα τρία «μέτωπα» οι διαδικασίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετ’ εμποδίων.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει η εφαρμογή του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων. Με δεδομένο ότι μερίδα υπουργείων δεν έχει υποβάλει οργανογράμματα, η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις θέσεις των γενικών διευθυντών διοικητικού και οικονομικού προσωπικού σε όλα τα υπουργεία. Οι συγκεκριμένες θέσεις θεωρούνται «προαπαιτούμενες» για τη λειτουργία των υπουργείων και προκειμένου να κυλήσει ομαλά η διαδικασία, το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκινάει από την προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων και όταν παραδοθούν οι νέοι Οργανισμοί θα υπάρξει κάλυψη και των υπολοίπων.

Η έλλειψη οργανογραμμάτων έχει συνέπειες και στην εφαρμογή τής κινητικότητας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 15 Απριλίου. Και τούτο διότι, εφόσον δεν έχουν καταρτιστεί νέοι Οργανισμοί, δεν είναι καταγεγραμμένες οι ανάγκες και οι ελλείψεις σε προσωπικό. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι όποιος φορέας και υπουργείο δεν καταρτίσει νέο οργανόγραμμα δεν θα συμμετάσχει στην κινητικότητα και δεν θα έχει δικαίωμα σε προσλήψεις.

Τέλος, στις αρχές Απριλίου έχει οριστεί να ξεκινήσει η εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, αυτό τίθεται εν αμφιβόλω μετά τις παρεμβάσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτίθενται και πάλι στην αξιολόγηση, προτρέποντας τους δημοσίους υπαλλήλους να απόσχουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή