Η ΕΛ.ΑΣ. απέκτησε νέο σκοπευτήριο

Η ΕΛ.ΑΣ. απέκτησε νέο σκοπευτήριο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο, κλειστό σκοπευτήριο απέκτησε η ΕΛ.ΑΣ. Βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στη Βέροια και εγκαινιάστηκε το Σάββατο από τον γ.γ. του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Δ. Αναγνωστάκη. Εχει τέσσερις θέσεις βολής και ειδική αίθουσα σκοπευτικών σεναρίων. «Ο εκπαιδευόμενος δεν βάλλει μόνο κατά σταθερού στόχου αλλά και εναντίον κινούμενης εικόνας που προβάλλεται από κάμερα», εξήγησε στην «Κ» ο επικεφαλής της Σχολής Μετεκπαίδευσης, Διονύσης Κούγκας. Οπως επεσήμανε, στο σκοπευτήριο θα εκπαιδευτούν αστυνομικοί από «μάχιμες» υπηρεσίες της Β. Ελλάδας (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων κ.ά.). Στις εγκαταστάσεις του εξάλλου θα γίνουν και οι ετήσιες συντηρητικές εκπαιδεύσεις του υπόλοιπου αστυνομικού προσωπικού που, ελλείψει σκοπευτηρίου, πραγματοποιούνταν σε υπαίθρια πεδία βολής του Στρατού.

Το κόστος των εργασιών μετατροπής του υπογείου της σχολής σε σύγχρονο σκοπευτήριο, που διήρκεσαν ένα μήνα, ξεπέρασε τις 200.000 ευρώ και καλύφθηκε από δωρεά επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην εμπορία όπλων και πυρομαχικών. Στα εγκαίνια παρέστησαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή